Mainos

Useita hirvikolareita Pohjanmaalla – hirvi törmäsi autoon sisään, veti päänsä ulos ja jatkoi matkaa

Mustasaaressa ja Maalahdessa on sattunut lähipäivinä useita hirvikolareita.

Perjantaina oululaismies oli kello 22.15 matkalla Kokkolan suunnasta kohti Vaasaa, kun Maalahdessa Vassorinlahden kohdalla tielle juoksi yllättäen hirvi osuen auton vasempaan etukulmaan. Hirvi kaatui konepellille ja tuulilasiin, ja auto vaurioitui hinauskuntoon.

Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin, ja Suurriistavirka-avun (SRVA) henkilöstö kutsuttiin etsimään metsään jatkanutta loukkaantunutta hirveä.

Hirven pää ikkunasta läpi

Seuraavana päivänä samoilla kohdin sattui toinen onnettomuus, kun pohjoisen suunnasta pakettiautolla matkannut laihialaismies törmäsi vasemmalta yllättäen eteen juosseeseen hirveen kello 21.20.

Hirvi törmäsi keskelle auton keulaa ja jatkoi sen jälkeen matkaa tien yli sen oikealle puolelle. Autossa olleille kolmelle henkilölle ei tullut vammoja, mutta auto täytyi hinata onnettomuuspaikalta. SRVA-henkilöstöön otettiin taas yhteys hirven löytämiseksi.

Samana päivänä kello kello 1.30 Valtatie 8:aa ajanut närpilöläismies törmäsi Maalahden suunnasta tullessaan hirveen Jurvan risteyksessä Svarvarissa. Hirvi juoksi auton eteen vasemmalta, törmäsi kuljettajanpuoleiseen takaoveen, ja sen pää työntyi oven lasin läpi sisälle autoon.

– Kuljettajan saatua auton pysähtymään, oli täysikasvuinen hirvilehmä vetänyt päänsä ulos autosta ja jatkanut matkaa oikealle, poliisi kertoo tiedotteessa.

Auto kärsi peltivaurioita, ja henkilövahinkoja ei tullut. SRVA-henkilöstölle ilmoitettiin jälleen onnettomuudesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.