Mainos

USA varovainen Lähi-idän tulitaukojulistuksen suhteen

Condoleezza Rice arvostelee Israelin hallitusta turvallisuusaidan rakentamisesta.

Yhdysvallat toteaa, että palestiinalaisryhmien kolmen kuukauden mittainen tulitauko on askel oikeaan suuntaan, mutta paljon on vielä tekemättä.

-Kaikki, mikä vähentää väkivaltaa, on askel oikeaan suuntaan. Rauhansuunnitelman mukaan osapuolilla on velvollisuus purkaa terroristirakenteet. Lisää työtä on vielä tehtävä, sanoi Valkoisen talon edustaja Ashley Snee.

Rice arvostelee Israelin hallitusta

Yhdysvaltain presidentin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Condoleezza Rice arvostelee Israelin hallitusta siitä, että se jatkaa ns. turvallisuusaidan rakentamista Israelin ja Länsirannan välille, kertoi israelilainen hallituslähde.

Rice totesi tavattuaan Israelin pääministerin Ariel Sharonin, että Yhdysvallat pitää aidan rakentamista "ongelmallisena", koska se voidaan nähdä näiden kahden alueen kansainvälisen rajan edelläkävijänä.

Sharon puolestaan vakuutti, ettei aita ole poliittisesti merkittävä ja että se rakennetaan vain turvallisuussyistä. Hän painotti, ettei aio luopua hankkeesta, vaikka se aiheuttaisikin erimielisyyttä Yhdysvaltain kanssa. Israel ryhtyi rakentamaan 350 kilometriä pitkää turva-aitaa viime vuoden kesällä estääkseen palestiinalaisryhmiä iskemästä Israelia vastaan.

Sharonin tapaamisen jälkeen Rice keskusteli myös mm. puolustusministeri Shaul Mofazin, oikeusministeri Tommy Lapidin ja ulkoministeri Silvan Shalomin kanssa. Rice saapui Lähi-itään eilen ja tapasi samana iltana palestiinalaisten pääministerin Mahmoud Abbasin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.