Mainos

USA tukee miljoonilla Abbasin joukkoja

Käytännössä Bushin hallinto tukee Abbasin Fatah-liikettä sen valtakamppailussa Hamas-äärijärjestön kanssa. Tukivaroja käytetään muun muassa turvallisuuskaartien kouluttamiseen.

Yhdysvallat rahoittaa palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin joukkoja yli 86 miljoonalla dollarilla eli noin 66 miljoonalla eurolla. Tuen määrä selviää tänään julkistetuista asiakirjoista.

Varat myönnetään virallisesti "terrorististen rakenteiden hajottamiseen sekä lain ja järjestyksen tuomiseen Länsirannalle ja Gazan kaistalle".

Presidentti George W. Bushin hallinto tukee käytännössä Abbasin Fatah-liikettä sen valtakamppailussa Hamas-äärijärjestön kanssa. Varoja käytetään muun muassa Abbasin turvallisuuskaartien kouluttamiseen ja varustamiseen.

Fatahin joukot ovat ottaneet toistuvasti yhteen Hamasin taistelijoiden kanssa Gazassa, vaikka osapuolet julistivat tulitauon viime kuussa.

Abbas ja Hania sopivat katujen rauhoittamisesta

Gazan kaistalla on ollut tänään rauhallista ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Presidentti Mahmud Abbas ja pääministeri Ismail Hania sopivat, että aseistetut joukot vedetään pois kaduilta.

Abbasin Fatah-liikkeen joukot ja Hanian Hamas-äärijärjestön taistelijat ovat taistelleet viime viikkoina verisesti vallasta. Osapuolet sopivat joulukuussa tulitauosta, mutta se ei ole pitänyt.

- Olemme päättäneet kehottaa maltillisuuteen ja vetää aseistetut miehet kaduilta, Hania kertoi, kun hän oli tavannut Abbasin.

Hania ilmoitti myös perustaneensa tutkimuskomission elvittämään viimeaikaisia väkivaltaisuuksia. Viisi palestiinalaista kuoli ja kymmenet haavoittuivat Fatahin ja Hamasin yhteenotoissa viimeksi eilen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.