Mainos

USA: Tiedämme osapuilleen bin Ladenin olinpaikan

Yhdysvaltain asevoimien komentajan kenraali Richard Myersin mukaan amerikkalaiset tietävät osapuilleen Osama bin Ladenin olinpaikan. -Takaa-ajo jatkuu, Myers sanoi televisiohaastattelussa. -Uskomme tietävämme osapuilleen missä hän. Varmoja emme voi olla, mutta uskomme tietävämme.

Myers sanoi amerikkalaisten uskovan, että bin Laden ja Taleban-johtaja mullah Mohammad Omar ovat edelleen Afganistanissa. Myöskään Omarin olinpaikasta ei Myersin mukaan ole ehdotonta varmuutta. -Uskomme samalla lailla tietävämme, millä suhteellisen laajalla alueella hän on ... ja jatkamme Talebanin johdon, emme elkästään Omarin, takaa-ajoa.

Bin Laden mukana taisteluissa


Talebania vastaan taistelevien joukkojen mukaan Osama bin Laden johtaa "henkilökohtaisesti" puolustustaistelua Afganistanin itäosan vuorilla. Hänen alaisuudessaan kerrotaan olevan noin tuhat taistelijaa.

Talebania vastustavien joukkojen tiedottajan Mohammed Aminin mukaan bin Laden oli pakotettu poistumaan luolastotukikohdastaan Tora Borassa, ja taistelua käydään nyt läheisissä metsissä. -Hän (bin Laden) on varmuudella täällä. Amerikkalaiset koneet ovat pommittaneet säännöllisesti ja ankarasti tappaakseen hänet, Amin kertoi satelliittipuhelimitse uutistoimisto Reutersille.

Alueella oleva CNN:n toimittaja kertoi pommitusten jatkuneen heti aamulla. Pakistanissa toimiva afgaaniuutistoimisto AIP kertoi taistelukoneiden pudottaneen vuoristoon pommien lisäksi myös tarvikkeita laskuvarjoilla. Bin Ladenin piirittäjille ilmeisesti tarkoitetuista varusteista ei ollut tarkempaa tietoa.

Washington Post: Video paljastaa bin Ladenin syyllisyyden

Taisteluiden vielä raivotessa bin Laden syyllisyydestä on Washington Postin mukaan löytynyt lisää viitteitä. Afganistanilaisesta kodista löytynyt videonauhoitus liittää tänään ilmestyneen lehden mukaan Osama bin Ladenin selkeästi New Yorkissa ja Washingtonissa tehtyihin terrori-iskuihin. Tiedot onsaatu lehden haastattelemilta amerikkalaisilta virkamiehiltä.

Jalalabadista löytyneellä 40-minuuttisella amatöörivideolla bin Laden muun muassa toteaa, että tuhot World Trade Centerissä olivat paljon hänen odotuksiaan suuremmat. Bin Laden ylistää jumalaa odotettua paremmasta menestyksestä ja käyttää sanamuotoja, jotka osoittavat hänen tunteneen terrori-iskujen taustalla olleet suunnitelmat, amerikkalaisvirkamiehet toteavat. -On selvää, että bin Laden ei vain tiennyt suunnitelmista vaan oli myös vastuussa suunnittelusta, eräs nimettömänä pysynyt virkamies sanoo Washington Postille.

Viranomaiset olivat aluksi epäilleet videonauhoitusta väärennökseksi, mutta ulkopuolisten asiantuntijoiden lausuntojen jälkeen he vakuuttuivat sen aitoudesta. Omissa viesteissään bin Laden on ylistänyt syyskuun terrori-iskuja mutta kiistänyt samalla olleensa niiden takana.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.