Mainos

USA:ssa muistettiin vuoden 2001 iskuja

Syyskuun 11. päivän terrori-iskujen muistotilaisuudet järjestettiin tänään Washingtonissa ja New Yorkissa.

Tuhannet ihmiset kokoontuivat tänään muistelemaan neljän vuoden takaisia syyskuun 11. päivän terrori-iskuja sekä kunnioittamaan iskuissa kuolleita New Yorkissa, Washingtonissa ja Pennsylvaniassa.

Washingtonissa presidentti George W. Bush ja suurin osa hänen hallituksestaan osallistui muistojumalanpalvelukseen ja minuutin hiljaiseen hetkeen uhrien muistoksi.

Puolustusministeri Donald Rumsfeld laski uhrien muistoksi seppeleen Arlingtonin hautausmaalle.

- Toivoisin voivani sanoa, että nyt on rauhanomaisen muistamisen aika ja olemme kokoontuneet muistamaan vaaraa, joka on jo kauan sitten jäänyt menneisyyteen. Näin ei kuitenkaan ole. Vihollinen, vaikkakin vakavasti heikentynyt ja koko ajan paineen alla oleva, jatkaa juonittelujaan. Uhka, jonka se aiheuttaa vapaalle maailmalle, on todellinen ja läsnä, Rumsfeld sanoi.

WTC-tornien paikalla New Yorkissa tornien tuhossa kuolleiden veljet ja siskot lukivat ääneen heidän nimensä.

- Kaikkien teidän täällä, jotka vuoden 2001 hyökkäyksissä menetitte sisaren tai veljen, tulisi tietää, että rakkaimpanne auttoi pelastamaan kansakuntamme hengen päivänä jolloin se oli suurimmassa vaarassa, sanoi entinen New Yorkin pormestari Rudolph Giuliani.

Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin luota järjestettiin päivällä marssi Washingtonin keskustaan, missä pidettiin muistokonsertti.

Muistotilaisuuden jälkeen presidentti Bush lähti Laura-vaimonsa kanssa kolmannelle vierailulleen hirmumyrsky Katrinan runtelemiin Meksikonlahden osavaltioihin. Arvostelu myrskykatastrofin huonosta hoidosta on romahduttanut presidentin suosion, joka terrori-iskujen jälkeen oli huippulukemissa.

Syyskuun 11. päivän terrori-iskuissa sai surmansa yli 3 000 ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Kymmenen uutiset 11.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.