Mainos

USA:ssa kännyköiden säteilyluvut esille

Yhdysvaltojen matkapuhelinteollisuus on luvannut ilmoittaa kuluttajille puhelinten säteilymäärät.

Yhdysvaltain vaikutusvaltaisin matkapuhelinalaa valvova kauppajärjestö Cellular Telecommunications Industry Association (CTIA) on luvannut, että laitevalmistajat eivät saa sen hyväksyntää, elleivät ne kerro säteilymääristä kertovaa pakkauksissaan.

Elokuussa voimaantulevien sääntöjen mukaan uusien puhelinten myyntipakkauksissa on kerrottava laitteen säteilytiedot, jotta kuluttajat voivat vertailla eri koneita keskenään. Jokaisen puhelinvalmistajan on kerrottava jo nyt USA:n liittovaltion tietoliikennekomissio FCC:lle säteilytiedot, kun ne hakevat tuotteelleen myyntilupaa. Tiedot ovat olleet julkisia periaatteessa jo kaksi vuotta. Kuluttajien on ollut tähän saakka kuitenkin erittäin hankala penkoa tietoja esiin, vaikka FCC on luvannut kertoa niistä www-sivuillaan.

Säteily huolestuttaa Yhdysvalloissakin

CTIA:n hyväksymien uusien sääntöjen mukaan markkinoille hyväksyttävien laitteiden pakkauksissa on oltava vastaisuudessa myös vakuutus, että laitteen säteilymäärä on tietoliikennekomission hyväksymissä rajoissa.

Tiedot kännykkäsäteilyn mahdollisista vaaroista huolestuttavat kuluttajia Yhdysvalloissa. Elintarvike- ja lääketurvallisuutta valvova FDA on ilmoittanut aloittavansa tieteelliset tutkimukset mahdollisista matkapuhelinten terveyshaitoista.

Amerikkalaisten asiantuntijoiden mukaan on kuitenkin vaikeaa päätellä kännyköiden pitkän aikavälin terveysvaikutuksia, sillä valtaosa amerikkalaisista kännykänkäyttäjistä on alkanut käyttää matkapuhelinta vasta alle viisi vuotta sitten.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.