Mainos

USA:ssa aiemmin arvioitua enemmän Hiv-tartuntoja

Amerikkalaisviranomaisten tuoreessa selonteossa arvioidaan hiv-tartuntojen määrän Yhdysvalloissa olevan 40 prosenttia aiempia arvioita suurempi,

Tarttuvien tautien valvonnasta ja ehkäisystä vastaava virasto (CDC) sanoo lauantaina julkistetussa selonteossa, että vuonna 2006 hiv-tartuntoja oli Yhdysvalloissa yli 56 000. Aiemmin vuosittaiseksi tartuntojen määräksi on arvioitu 40 000.

CDC tähdensi, että tartuntojen määrä Yhdysvalloissa ei ole kasvanut, vaan tiedot määrästä ovat tarkentuneet.

-Itse asiassa CDC:n tutkimukset viittaavat siihen, että epidemia on pysynyt suurin piirtein vakaana 1990-luvun lopusta lähtien, selonteko sanoo.

-Tutkimusten mukaan uusien tartuntojen määrä saavutti huippunsa 1980-luvun puolivälissä, jolloin niitä oli noin 130 000 vuodessa, ja laski 1990-luvun alussa noin 50 000:een vuodessa.

Noin miljoonalla amerikkalaisella on CDC:n mukaan nykyisin hiv-tartunta. Sen aiheuttamaan aidsiin kuolee Yhdysvalloissa vuosittain 15000-18000 ihmistä.

Koko maailmassa hiv-tartuntoja arvioidaan olevan 33 miljoonalla ihmisellä, ja aidsiin kuolee vuodessa 2 miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.