Mainos

USA: Riadin pommimies Iranissa

Amerikkalaiset turvaviranomaiset uskovat, että al-Qaidaan yhteydessä olevat terroristit suunnittelevat jälleen uusia iskuja lähipäivien aikana.

Amerikkalaistietojen mukaan al-Qaida olisi aktiivisesti siirtänyt toimintojaan Afganistanista Pakistaniin, Tshetsheniaan, Sudaniin, Keniaan ja muualle itäiseen Afrikkaan.

Yhdysvallat uskoo, että yksi Saudi-Arabiassa tehdyn pommi-iskun suunnittelijoista on egytiläinen ja hän piileskelee Iranissa. Washington Post -lehden mukaan iskuista epäilty egyptiläinen Saif al-Adel on al-Qaidan korkeimpia komentajia.

Yhdysvalloissa uskotaankin, että al-Qaidan rivijäsenet ovat ryhtyneet tekemään iskuja sen jälkeen, kun järjestön korkeammat komentajat ovat jääneet kiinni tai saaneet surmansa.

Ranskalainen terrorismin tutkija Olivier Roy uskoo, että Saudi-Arabian ja Marokon pommi-iskut ovat vastaus Afganistanin ja Irakin sotiin.

Saudi-Arabia pidätti neljä epäiltynä yhteyksistä al-Qaidaan

Saudi-Arabian poliisi on pidättänyt neljä henkilöä epäiltynä yhteyksistä al-Qaida-verkostoon ja yhteyksistä Riadin pommi-iskuihin.

Henkilöt tiesivät Saudi-Arabian sisäministeriön mukaan viime maanantaisista pommi-iskuista etukäteen.

Sisäministeri prinssi Nayef bin Abdul Aziz kertoi myös, että iskujen tekijöistä viisi on tunnistettu.

Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa viime viikolla tehdyssä pommi-iskussa sai surmansa 34 ihmistä. Marossa varhain eilen Suomen aikaa tehdyissä pommi-iskuissa kuoli 41 ihmistä ja yli 100 loukkaantui.

(MTV3-AFP-Reuters)

(Seitsemän uutiset 18.05.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.