USA:n valtiovarainministeriön epäily: Oligarkki Oleg Deripaska pesi rahaa presidentti Putinille

2:00
Videolla puhutaan Vladimir Putinin pitkästä presidenttikaudesta.

Raporttien mukaan Deripaska oli Venäjän presidentin pyynnöstä investoinut 800 miljoonaa dollaria eli noin 738 miljoonaa euroa Sotšin olympialaisten tilojen rakentamiseen.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö on lähettänyt venäläisen oligarkin Oleg Deripaskan asianajajille kirjeen, jossa se selventää, miksi oligarkki joutui vuonna 2018 pakotelistalle.

The Financial Times -lehden analyysin mukaan kirjeessä todetaan muun muassa, että vuonna 2016 joidenkin lähteiden mukaan Deripaska oli yksi niistä ihmisistä, jotka ovat pesseet rahaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin leivissä. Raportissa todettiin, että Deripaska oletettavasti perui GAZ-yhtiönsä julkistamisen arvopaperipörssissä piilottaakseen rahanpesua Venäjän presidentille.

Lisäksi vuonna 2011 Deripaska siirsi ainakin kerran rahaa Putinille. 

Liikemies oli vuoden 2018 alusta lähtien osallistunut myös finanssiprojekteihin Venäjän presidentin ja muiden maan johtajien puolesta, sanotaan Yhdysvaltain valtiovarainministeriön kirjeessä.

Deripaska kiisti kaikki valtiovarainministeriön syytteet ja sanoi, etteivät sen lausunnot perustu lainkaan faktoihin, vaan ainoastaan kuulopuheisiin ja ovat täyttä hölynpölyä. 

Myös Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kiisti syytteet.

– Tämä ei ole totta, siinä kaikki, Peskov sanoi venäläismedian mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja