Venäjän hyökkäyksen arkkitehdin puoliso kiertää pakotteita helpoilla kikoilla – luksuslomailee Euroopassa, selvitys väittää

Venäjän hyökkäyksen arkkitehdin puoliso kiertää pakotteita helpoilla kikoilla – luksuslomailee Euroopassa, selvitys väittää 3:21
Katso, miten pakotteiden kiertäminen on mahdollista.

Korruptionvastaisen järjestön tekemän selvityksen mukaan seurapiirihenkilö on kiertänyt aviomiestään vastaan asetetut pakotteet Israelin passin ja avioerohakemuksen avulla.

Svetlana Maniovich nähtiin noin kuukausi sitten eliitin suosimassa laskettelukeskuksessa Ranskassa.

Maniovichilla ei pitäisi olla Ranskaan mitään asiaa, sillä hänen miehensä on Venäjän varapuolustusministeri Timur Ivanov, joka on yksi Venäjän hyökkäyssodan pääarkkitehdeista.

EU asetti pakotteita Maniovichin puolisoa vastaan lokakuussa. Muutamaa kuukautta aiemmin pariskunta oli jättänyt nimellisen avioerohakemuksen.

He eivät ole kuitenkaan jakaneet omaisuuttaan, vakuuttaa korruptionvastaisen FBK-järjestön tutkimusjohtaja Maria Pevchikh.

Järjestön on perustanut oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi, joka on vangittuna Venäjällä.

– Mikään heidän arjessaan ei ole käytännössä muuttunut. Heidän omaisuutensa on edelleen yhteistä, vaikka teknisesti ottaen he eivät olekaan naimisissa, Pevchikh sanoo.

Lisäksi selvityksen mukaan Maniovichilla on entisen aviomiehensä kautta Israelin passi, jonka avulla hän pystyy matkustamaan.

Selvitys väittää, että 25. maaliskuuta 2022, kun ohjukset osuivat Ukrainan Harkovaan, Maniovich käytti yli 100 000 dollaria pariisilaisessa koruliikkeessä.

Selvitys perustuu Maniovichin vuodettuihin sähköposteihin, joita on yli 8000.

Korruptiota Mariupolissa

Venäjän mukaan varapuolustusministeri Ivanov ohjaa puolustusministeriön rakennushankkeita, joihin kuuluu korruptionvastaisen järjestön mukaan rahakkaita sopimuksia, joiden avulla uudelleenrakennetaan Mariupolin kaupunkia Ukrainassa.

Kaupunki kaatui Venäjän armottoman pommituksen seurauksena viime vuoden toukokuussa. Venäjän armeija on tuhonnut 70 prosenttia kaupungin asuinrakennuksista.

Nyt taloja on rakennettu uudelleen.

– Yritys, joka rakensi "näytösrakennukset" Mariupoliin, on sama, joka maksaa Timur Ivanovin henkilökohtaiset laskut, Pevchikh vakuuttaa.

Katso koko kattava raportti artikkelin alusta.

Video: CNN

Lue myös:

    Uusimmat