Mainos

Miljardi ei riitä rikkaiden listalle Venäjällä

Miljardin dollarin (0,63 miljardin euron) omaisuus ei enää riitä Venäjällä sadan rikkaimman listalle. Yhdysvaltalaisen Forbes-lehden laatimalle listalle pääsyyn vaaditaan 1,1 miljardia dollaria. Vaurauden kasvaminen - tai keskittyminen - on nopeata, sillä vuosi sitten sadan rikkaimman listalle pääsyyn riitti 660 miljoonan dollarin omaisuus.

Vuoden aikana on syntynyt 50 uutta miljardööriä. Rikkain venäläinen on Oleg Deripaska, joka kontrolloi alumiiniyhtiö Rusalia. Hänellä on omistuksia myös infrastruktuuri- ja energiayhtiöissä sekä rahoitusalalla. Hänen omaisuutensa kasvoi 12 miljardilla dollarilla 29 miljardiin dollariin.

Viime vuoden ykkönen Roman Abramovitsh tipahti kolmanneksi. Hänet tunnetaan parhaiten lontoolaisen Chelsean jalkapallojoukkueen omistajana, mutta hänellä on laajoja omistuksia Venäjällä. Niiden arvo on 24 miljardia dollaria.

Deripaskan ja Abramovitshin väliin kiilasi teräsyhtiö Severstalin pääomistaja Aleksei Mordashov, jonka omaisuus nousi 24,5 miljardiin dollariin.

Listan kärkipäässä oli muutenkin runsaasti metallialalla rikastuneita pohattoja. Sen sijaan energia-ala on keskittymässä valtion käsiin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.