USA:n tiedusteluviranomaisten mukaan Putin pelkää, että ensi viikolla nähdään vallankaappausyritys lähipiiristä – kansalaisten todellisesta tuesta Putinille tiedetään vähän

Venäjän hyökkäys Ukrainaan voi suomalaistutkijan mukaan johtaa Venäjän hallinnon toimintakyvyn menetykseen 2:20
Katso videolta tutkijan näkemys, mitä Venäjällä tapahtuu lähiaikoina.

Presidentti Putinin saama tuki oligarkeilta ja kansalaisilta kuihtuu kuihtumistaan, samalla paineet sotilaallisen voiton saamiseksi kasvavat päivä päivältä. Minkälaista on Putinin saama tuki kansaltaan? Entä kestääkö Putinin nuppi?

Venäjän sotatoimet eivät ole edenneet varmastikaan niin kuin Venäjän presidentti Vladimir Putin oli suunnitellut. Ulkopoliittisen Instituutin tutkija Kristiina Silvanin mukaan suoranaista rakoilua Venäjän johdossa ei ole näkyvillä. 

– Jännitteitä sen sijaan näkyy. Osa maan suurimmista oligarkeista on ilmoittanut tukevansa rauhaa, sanoo Ulkopoliittisen instituutin tutkija Kristiina Silvan.

Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset: Venäjän puolustusministeri yrittää vallankaappausta ensi viikolla 0:38

Venäläisten Putinille antamasta tuesta tiedetään kuitenkin yllättävän vähän.

– Jotkin mielipidemittaukset, joita (Venäjällä) on tehty, ovat näyttäneet, että 60 prosenttia tukisivat tätä erikoissotilasoperaatiota Donbassissa. Lukuun pitää suhtautua kriittisesti, sillä kaikki eivät ole halunneet vastata mittaukseen, ja se on tehty, kun sota vasta alkoi, Silvan sanoo.

Silvan muistutti haastattelussa yhdysvaltalaisten tiedusteluviranomaisten arviosta, jonka mukaan Putin pelkää puolustusministeri Sergei Shoigun tekevän vallankaappauksen ensi viikolla.

Katso tutkija Kristiina Silvanin haastattelu kokonaisuudessaan mtv-palvelusta

Lue myös:

    Uusimmat