USA:n Missourissa varaudutaan mellakoihin - poikkeustila julistettu

Yhdysvalloissa Missourin osavaltiossa varaudutaan mellakoihin oikeuden päätöksen alla. Oikeuden on määrä päättää lähipäivinä, nostetaanko valkoihoista poliisia vastaan syyte tapauksessa, jossa hän ampui mustaihoisen nuoren miehen Fergusonin kaupungissa.  

Tapaus laukaisi elokuussa päiväkausien mellakat kaupungissa ja sen lähialueilla.  

Missourin kuvernööri Jay Nixon on julistanut osavaltioon poikkeustilan ja määrännyt kansalliskaartia valmistautumaan tukemaan poliisia.  

Nixon ilmoitti, että osavaltio valmistautuu vastaamaan reaktioihin, mutta turvaa samalla kansalaisten oikeudet osoittaa mieltään rauhanomaisesti.  

Oikeuden päätöksen tarkkaa päivämäärä ei ole kerrottu, mutta viranomaisten mukaan se tulee tämän kuun puolivälin jälkeen.    

Silminnäkijöiden ja poliisin kertomukset ampumista edeltäneistä tapahtumista ovat ristiriitaisia. Valkoihoisen poliisin Darren Wilsonin mukaan surmattu 18-vuotias Michael Brown yritti riistää hänen aseensa. Silminnäkijöiden mukaan Brownilla oli kädet ylhäällä antautumisen merkiksi, kun hänet ammuttiin.  

Brownin ampuminen on herättänyt Yhdysvalloissa vilkkaan keskustelun poliisien kovista otteista ja suhtautumisesta mustaihoisiin.  

 

Lue myös:

    Uusimmat