Mainos

USA:n laivastoa keskitetään Tyynellemerelle

Yhdysvallat aikoo siirtää enemmistön laivastostaan maan länsipuolelle Tyynellemerelle vuoteen 2020 mennessä. Meripuolustuksen uudesta strategiasta kertoi tänään maan puolustusministeri Leon Panetta Singaporen-vierailullaan.

Panettan mukaan Yhdysvallat pyrkii vahvistamaan rooliaan alueella, joka arvioidaan elintärkeäksi maan tulevaisuuden kannalta. Ministeri torjui epäilyt siitä, että taustalla olisi Yhdysvaltain halu hillitä Kiinan kasvavaa mahtia. Amerikkalaisviranomaiset ovat kuitenkin myöntäneet yksityisissä keskusteluissa, että painopisteen siirtäminen Tyynellemerelle on vastaus Kiinan otteen jämäköitymiseen Etelä-Kiinan merellä.

Nyt Yhdysvaltain laivastosta noin puolet sijaitsee Tyynellämerellä ja puolet Atlantilla. Vajaan kymmenen vuoden aikana tarkoituksena on saada Tyynellemerelle noin 60 prosenttia kaikista aluksista ja jättää Atlantille 40 prosenttia. Maan laivasto koostuu tällä hetkellä 285 aluksesta. Yhdysvaltain asevoimien säästöjen myötä alusten lukumäärä pienennee, mutta Tyynenmeren laivaston vahvuus tulee joka tapauksessa nousemaan.

Yhdysvallat aikoo lisätä sotaharjoituksiaan Tyynellämerellä ja vierailla entistä useammassa satamassa myös Intian valtamerellä.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.