USA:n joukot surmasivat Taleban-komentajan Afganistanissa

Yhdysvaltain mukaan surmattu kuului talebanien johtoportaaseen ja hän osallistui myös viimeaikaisten hyökkäysten tekemiseen.

Yhdysvaltain joukot ilmoittivat tänään surmanneensa keskeisen Taleban-komentajan Afganistanissa ilmaiskussa. Talebanin tiedottaja kuitenkin kiisti tiedon.

Mullah Akhtar Mohammad Osmani sai Yhdysvaltain mukaan surmansa viime tiistaina lähellä Pakistanin rajaa. Yhdysvaltain mukaan Osmani kuului talebanien johtoportaaseen ja hän osallistui myös viimeaikaisiin hyökkäyksiin. Armeija luonnehti surmattua myös Osama bin Ladenin "läheiseksi tukijaksi".

Ilmaiskussa kuoli lisäksi kaksi muuta ihmistä, jotka olivat samassa autossa Osmanin kanssa.

- Osmanin kuolema oli merkittävä saavutus taistelussa ääriaineksia ja heidän terroristiverkostojaan vastaan, sanoi kenraali Tom Collins.

Talebanin mukaan ilmaiskussa kuoli alemman tason komentaja ja kolme muuta talebania. - Osmani on elossa Afganistanissa, sanoi Talebanin tiedottaja Mohammad Yousuf Ahmadi uutistoimisto AFP:lle puhelimitse.

Yhdysvallat kukisti liittolaisineen Afganistanin Taleban-hallinnon syyskuun 2001 terrori-iskujen jälkeen. Talebaneja syytettiin muun muassa al-Qaida-verkoston ja bin Ladenin auttamisesta.

(MTV3-STT-AFP-AP)

Lue myös:

    Uusimmat