Mainos

USA lähettää lisää koneita Jugoslaviaa vastaan

Yhdysvallat lähettää Jugoslavian pommituksiin lisää koneita. Yhdysvaltain puolustusministeriö ilmoitti, että Balkanille lähetetään 12 huippunykyaikaista F-117-hävittäjää.

Yksi tällainen kone ammuttiin viime lauantaina alas Belgradin lähellä. Pienet "yöhaukaksi" nimetyt hävittäjät pystyvät välttelemään vihollisen tutkia, ja ne pudottavat laserohjattuja pommeja. Yhdysvallat ei ole ilmoittanut kuinka monta F-117-pomittajaa Jugoslavian operaatiossa on tällä hetkellä. Kaiken kaikkiaan Yhdysvallat on lähettänyt Jugoslavian pommituksiin noin 200 lentokonetta.

Pommituksia tänäkin yönä

Ilmahälytyssireenit soivat jälleen illalla Jugoslavian pääkaupungissa Belgradissa. Asukkaita kehotettiin televisiossa ja radiossa hakeutumaan heti pommisuojiin.

Kansainväliset uutistoimistot kertoivat, että Naton tukikohdasta Avianosta Pohjois-Italiasta oli kuluneen vuorokauden kuluessa lähtenyt sata lentoa. Tämä on suurin vuorokautinen lentomäärä kahdeksan päivää jatkuneessa pommitusoperaatiossa Jugoslavian sotilaskohteita vastaan.

Lentoihin käytettiin eilen myös A-10-koneita, joiden tehtäviin kuuluu vihollisen panssarivaunujen tuhoaminen.

Nato kiisti alasampumisen

Jugoslavian virallinen uutistoimisto Tanjug kertoi illalla, että maan ilmapuolustus oli tuhonnut Taran vuoristoalueen yllä Naton sotilaskoneen ja kaksi helikopteria. Tanjugin mukaan tuhotuissa helikoptereissa oli ollut 50 merijalkaväen sotilasta.

Sotilasliitto Nato kiisti tiedon.
-Kaikki Naton koneet ovat toistaiseksi palanneet vahingoitta tukikohtiinsa. Ainoa sotilasliiton konemenetys oli viime lauantaina, jolloin amerikkalainen Stealth F-117 -hävittäjäpommittaja tuhoutui, sanoi Naton edustaja.
(STT-Reuters-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja