Mainos

Usa ja Britannia valmiustilassa

Yhdysvallat ja Britannia ovat nostaneet pääkaupunkiensa ilmapuolustusten valmiustilaa.

Washingtonin ilmatilaa on valvottu eilisestä alkaen helikopteri- ja hävittäjälennoin kaupungin yllä. Myös ilmapuolustustutkaimet ja ohjukset ovat puolustusviranomaisten mukaan toimintavalmiudessa mahdollisen terrori-iskun varalta.

Lontoon suurinta lentokenttää Heathrow'ta valvomassa on 450 sotilasta toista päivää. Syyksi sanotaan lisääntynyt terroririski.

Washingtonin ilmatilaa valvotaan tarkasti


Yhdysvaltain armeija on ottanut esiin liikuteltavat ohjustorjuntayksiköt Washingtonin ympäristössä. Yksiköt voivat kuljettaa lämpöohjautuvia torjuntaohjuksia jeepeillä paikasta toiseen. Viranomaiset eivät kerro alueella partioivien yksiköiden lukumäärää.

Edellisen kerran yksiköt aktivoitiin syyskuun terrori-iskujen vuosipäivänä viime vuonna. Tuolloin maan valmiustila oli myöskin nostettu toiseksi korkeimmalle tasolleen eli oranssiksi. Punainen taso on korkein luokitus.

Washingtonin taivasta vartioivat myös F-16-hävittäjät vuorokauden ympäri. Alueella partioivat myös rajavartiolaitoksen ja tullilaitoksen koneet. Yhdysvalloissa uskotaan, että maata uhkaavat uudet iskut, jotka voivat olla kemiallisin tai bioasein tehtyjä. Myös ns. likainen eli radioaktiivista saatetta levittävä pommi on yksi mahdollisuus.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 12.02.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.