Mainos

USA: Filippiinien ammuskelussa kyse taisteluharjoituksesta

Yhdysvaltain armeija kiistää tiedot, joiden mukaan kaksi amerikkalaista helikopteria olisi käynyt myöhään maanantaina Filippiineillä tulitaisteluita sissien kanssa. Armeijan edustajan mukaan kyse oli ennalta suunnitellusta taisteluharjoituksesta, jossa ammuttiin paukkupatruunoita.

Filippiinien armeijalähteet kertoivat varhain tänään, että kaksi Yhdysvaltain Pave Hawk -helikopteria olisi käynyt tulitaistelua Abu Sayyaf -sissien kanssa Etelä-Filippiineillä Basilanin saarella. Sotilaslähteet sanoivat, että noin kymmenen aseistettua Abu Sayyaf -sissiä oli avannut tulen helikoptereita kohti niiden lentäessä Tuburanin kaupungin yli. Yhdysvaltain joukot vastasivat tuleen helikopterin konekivääreillä.

Yhdysvalloilla on ollut joukkoja Etelä-Filippiineillä helmikuusta lähtien, mutta toistaiseksi joukot eivät ole ottaneet yhteen sissijärjestö Abu Sayyafin kanssa. Islamilaisella Abu Sayyaf -järjestöllä uskotaan olevan yhteyksiä Osama bin Ladenin Al Qaeda -verkostoon. Abu Sayyaf on tunnettu kidnappauksista, pommiattentaateista ja ryöstelystä. Terroristit pitävät yhä panttivankeinaan amerikkalaista lähetystyöntekijäpariskuntaa ja filippiiniläistä sairaanhoitajaa.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.