Mainos

Urpilainen: Suomi sai "pään auki"

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) mukaan Suomi sai "pään auki" vakuuskysymyksessä, kun Suomen vaatimus kirjattiin euroryhmän viime yönä julkistamaan julkilausumaan.

Suomen hallitus on linjannut, että se osallistuu Kreikan uuteen tukipakettiin vain, jos se saa maalta vakuudet takausosuuksilleen.

Urpilainen oli tyytyväinen, että vakuusasia liikahti eteenpäin hänen ensimmäisessä ministerikokouksessaan Brysselissä, mutta pisti samalla jäitä hattuun.

– Missään tapauksessa ei voida lähteä siitä, että tämä vakuusasia olisi jollain lailla selvä. Kyllä tässä edelleenkin pitää töitä hyvin paljon paiskia, Urpilainen sanoi Brysselissä EU:n valtiovarainministerikokouksen päätteeksi.

Urpilainen painotti tiedotustilaisuudessaan myös, että Suomen tulkinnan mukaan euromaat eivät kokouksessaan ilmaisseet olevansa valmiita kasvattamaan väliaikaista vakausrahastoa.

Euromaiden julkilausumassa puhutaan vakausrahaston "laajuuden vahvistamisesta", mutta Urpilaisen mukaan tämä ei tarkoita rahaston kasvattamista.

Katso Helena Petäistön raportti Brysselistä (Seitsemän uutiset 12.7.2011)

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.