Urpilainen: Sote etenee aiotusti, irtiotot kokoomuksen pohdintaa

SDP:n puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) arvioi, että kokoomuksen viime päivien sote-irtiotot heijastelevat kokoomuksen sisäistä keskustelua.

– Minulla ei ole tietoa siitä, että kokoomus olisi jollain lailla irtautumassa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta. Ja sitä tietenkin täytyy sitten viime kädessä kysyä kokoomuksen puheenjohtajalta, pääministeriltä, Urpilainen sanoi Brysselissä euromaiden valtiovarainministereiden kokouksen alla.

Urpilainen toisti näkemyksensä, jonka hän kertoi MTV Uutisille jo lauantaina.

– Jos kokoomuksen sisällä käydään jonkinlaista keskustelua eri malleista, niin se on sallittavaa, mutta hallitus on sitoutunut viemään sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta eteenpäin, Urpilainen kertoi lauantaina.

Urpilaisen mukaan puolueissa varaudutaan nyt uusien linjauksien tekemiseen meneillään olevan kuntien lausuntokierroksen pohjalta. Uudistusta viedään kuitenkin eteenpäin aiotussa mitassa.

Julkisuuteen on jälleen nostettu myös uusi nimi kiistan ratkaisijaksi, tällä kertaa elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.). Myös näiden puheiden Urpilainen arvioi liittyvän kokoomuksen sisäiseen työhön.

– Kyllä uudistusta johtaa peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.), siitä ei ole mitään epäselvyyttä hallituksen sisällä. Se, mitä sitten yksittäiset puolueet pohtivat tai millaisia työryhmiä on olemassa, on jokaisen puolueen sisäinen asia.

 

Lue myös:

    Uusimmat