Mainos

Urpilainen AL:ssä: Kalliiden työsuhdeasuntojen verotusta kiristettävä

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) on määrännyt ministeriön vero-osaston selvittämään, miten arvokkaissa työsuhdeasunnoissa asuvat joutuisivat maksamaan edustaan enemmän veroa. Asiasta kertoo Aamulehti.

– Nyt selvitetään, voisiko näiden todella suurien ja arvokkaiden työsuhdeasuntojen verotusarvoa nostaa, Urpilainen sanoo Aamulehdessä.

Valtiovarainministeri ei kuitenkaan halua vielä määritellä, kuinka ison tai arvokkaan asunnon asukasta kohdeltaisiin verotuksessa ankarammin. Nykyisin työsuhdeasunnon verotusarvo riippuu asunnon neliömäärästä, sijainnista ja rakennusvuodesta.

Urpilainen arvioi, etteivät Kuntien eläkevakuutus Kevan toimitusjohtajan Merja Ailuksen saamat työsuhde-edut ole kohtuullisia suhteessa työntekijöihin, joiden eläkemaksuilla myös Ailuksen palkka maksetaan.
Urpilaisen mukaan kohtuullisuutta tarvitaan yleisestikin ja työntekijöiden ja johdon palkkakuilua pitää kaventaa.

- Työeläkeyhtiöiden johdossa tulisi pidättäytyä suurista palkkioiden ja palkkojen korotuksista. Palkansaajatkin tyytyvät 20 euron palkankorotukseen osana työmarkkinaratkaisua. Saman pitäisi riittää myös johdolle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.