Mainos

Urpilainen: Jäniksenloikkia ei ole tarkoituskaan ottaa

SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen mukaan hallitusneuvotteluissa edetään pienin askelin, eikä mitään "jäniksenloikkia" ole tarkoitus ottaakaan.

Urpilainen kertoi omia näkemyksiään tiedotusvälineille neuvottelujen vetäjän Jyrki Kataisen (kok,) jälkeen liki samoin sanankäänteinen. Sen sijaan sixpackiksi nimetyn neuvottelujen johtoryhmän muut jäsenet - Paavo Arhinmäki (vas.), Anni Sinnemäki (vihr.), Stefan Wallin (r.) ja Päivi Räsänen (kd.) - pysyttelivät toimittajien ulottumattomissa tai kieltäytyivät vastaamasta kysymyksiin.

– Olemme edistyneet tärkeissä asioissa, ja keskusteluja on käyty hyvässä hengessä. Minusta on tärkeintä, että ilmapiiri ei ole ollut kyräilevä, vaan hyvin avoin ja rakentava, Urpilainen kehui Säätytalon ulkopuolella odottaneille toimittajille.

– Johtoryhmän päätöksistä, kuten muidenkin työryhmien päätöksistä, kerrotaan sitten kun kerrottavaa on. Tässä vaiheessa keskusteluja jatketaan ja mennään pienin askelin eteenpäin.

Urpilainen perusteli neuvottelujen nuivaa tiedotuslinjaa sillä, että kuuden puolueen kesken tarvitaan myös luottamuksen rakentamista. Kataisen tavoin hänkään ei osannut arvioida, milloin hallitusohjelma on valmis.

– Sitä on mahdotonta ennakoida. Otetaan niin paljon aikaa kuin tarvitaan

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.