Mainos

Urpilainen: Datakeskukselle veroetu

Valtiovarainministeri ja SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on innoissaan Microsoftin Suomeen kaavailemasta datakeskuksesta. Aamun uutinen Nokian puhelinliiketoimintojen myynnistä Microsoftille yllätti myös demaripomon.

– Iso globaali jätti tulee nyt voimalla Suomeen. Suomessa on liiketoimintaa ja osaamista, mikä kiinnostaa ja houkuttelee. Päätös kertoo Microsoftin uskosta langattoman viestinnän osaamiseen ja valmiudesta rakentaa sen varaan. Toivottavasti tämä tarkoittaa myös sitä, että suomalaisista osaajista pidetään kiinni, Urpilainen kirjoittaa blogissaan.

Urpilainen muistuttaa, että datakeskuksen menestymismahdollisuuksille on paiskittu töitä myös ministeriössä.

– Tämä arvoltaan 190 miljoonan euron investointi luo tulevaisuudenuskoa toimialalle. Positiivista kehitystä tukisi myös tekemäni esitys datakeskusten sähköveron alentamiseksi, joka on tällä hetkellä komission arvioitavana, Urpilainen jatkaa.

Urpilainen korostaa kasvuyrittäjyyden edistämisen tärkeyttä.

– Vallitsevan toiveikkuuden, mutta samalla epävarmuuden keskellä on syytä vahvasti toivoa, että Nokia taloudellisesti entistä vahvempana pystyisi löytämään uusia kasvun ituja. Yrityksen T&K -toiminta pysyy Suomessa. Toivoa siis on, mutta tarvitaan myös työtä ja onnea.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.