Uros Live -nimi katoaa vain kuukautta ennen Tapparan ja Ilveksen muuttoa – seurapomot kertovat, mitä toimenpiteitä kohu on aiheuttanut

1:01
MTV Urheilu pääsi tutustumaan Tampereen uuteen kansiareenaan syys-lokakuun vaihteessa.

Tampereelle valmistuvan monitoimiareenan nimisopimuksen purkautuminen Uros Oy:n kanssa aiheuttaa lähinnä pääsylippuihin muutoksia kotiotteluitaan uudessa hallissaan pelaaville Tapparalle ja Ilvekselle.

Monitoimiareenan hallitus tiedotti torstaina päättäneensä purkaa sponsorointisopimuksen oululaisen Uros-konsernin kanssa. Uros Live -nimestä seurannut negatiivinen julkisuus ja yhtiön taloudellinen tilanne käänsivät hallituksen purkamisen kannalle.

SM-liigaseurat Tappara ja Ilves pelaavat ensimmäiset paikallisottelunsa uudessa kansiareenassa 3. ja 4. joulukuuta.

Tapparan taustayhtiön Tamhockey Oy:n toimitusjohtajan Mika Aron mukaan seuralla oli jonkun verran Uros Live -tunnuksilla varustettua valmista markkinointimateriaalia, joka joutaa nyt silppuriin.

Suuriinkaan muutoksiin ei silti ole tarvetta.

– Tapparan näkökulmasta ei. Kyllä tämä on ennen kaikkea areenayhtiötä koskettava asia. Me kuitenkin toimimme areenaympäristössäkin Tapparana. Se ei aiheuta meille kuin joihinkin painotuotteisiin nimenvaihdoksia, mutta se on suhteellisen pientä, Aro kertoo MTV Urheilulle.

– Lähinnä se on lippupaperia ja joitain esitteitä, mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä. Kuitenkin aineistosta on niin paljon digitaalista, että pääsemme tästä hyvin eteenpäin.

Samaa sanoo Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo. Hänenkin mukaansa pääsylippuihin oli ehditty painaa kuva Uros Live -nimeä kantavasta hallista.

– Ei se vaikuta meillä suuntaan eikä toiseen, koska meillä ei onneksi ole ollut tämän asian kanssa tekemistä, Jalo naurahtaa.

Avausviikonloppu on myyty loppuun, ja areena valmistuu kova vauhtia, joten nimikohu on päässyt painumaan innostuksen alle myös fanien mielissä. Toimitusjohtajat ovat silti helpottuneita, että nimikysymykseen saatiin nyt päätös.

– Olen tyytyväinen, että areenayhtiö sai siihen nyt ratkaisun aikaan, ja päästään avajaisia kohti, Aro sanoo.

– Kaikki on ollut areenan puolelta, mitä julkisuuteen on laitettu. Ei siitä ole meille koitunut vahinkoa, Jalo toteaa.

– Sivusta seuranneena harmittaa enemmän areenayhtiön puolesta, koska heilläkin olisi varmasti muutakin puuhaa ollut. Enkä usko, että tästä on mitään pitkäkestoista hallaa tullut meille seuroille, Jalo lisää.

Pukukopit ja fanikaupat saavat pian uuden ilmeen

Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro ja Ilveksen kollega Risto Jalo ovat nimenvaihtoa enemmän tyytyväisiä siihen, että areenan rakennustyöt ovat jo edenneet varsin pitkälle. Seurat pääsevät jo hyvissä ajoin valmistelemaan ilmettään uuteen halliin ennen täydelle yleisölle pelattavia paikallisotteluita.

– Pääsemme varmaan marraskuun puolivälin jälkeen tekemään omia viimeistelyjämme sinne pukukoppiin ja muihin tiloihin, joita meillä siellä on, Aro kertoo.

Tapparan toimisto jatkaa vielä toistaiseksi entisessä osoitteessaan Kissanmaankadulla, mutta Ilves muuttaa myös konttorinsa heti uuteen areenaan.

– Pukukoppitilathan ovat tietysti tärkeimmät, että joukkue saa ne sitten silloin heti käyttöönsä, Jalo kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja