Korona-ajan jättiyleisö! Tapparan ja Ilveksen startti uudessa areenassa aiheutti ryntäyksen lippukaupoille – seuroilta poikkeuksellista yhteistyötä

2:21
Video: Tulosruudussa nähtiin syyskuun lopussa, miltä Tampereen uudella areenalla näyttää kaksi kuukautta ennen avausotteluja.

Jääkiekon SM-liigassa pelaavien tamperelaisseurojen Tapparan ja Ilveksen yhteinen avausviikonloppu uudessa Uros Live -areenassa on osoittautumassa menestykseksi.

Tappara ja Ilves siirtyvät uuteen kotiinsa Tampereen rautatieaseman läheisyyteen marras-joulukuun vaihteessa. Joukkueet kohtaavat toisensa avausviikonloppuna 3. ja 4. joulukuuta. 

Katsaus lipunmyyntisivustoille paljastaa sen, että Tapparan isännöimä perjantain ottelu on jo lähes loppuunmyyty. Myös Ilveksen vastaava kotipeli lauantaina on myynyt loistavasti. Lippukauppa aukesi maanantaiaamuna kello 10. 

– Ei lipunmyynti ole yllättänyt, mutta olihan siinä hyvin pieni epäilys tästä (korona-)ajasta johtuen. Kyllä me kuitenkin uskoimme, että molemmat päivät menevät nopeasti, Tapparan myynti- ja markkinointijohtaja Aki Holma kommentoi MTV Urheilulle.

– Jos lipunmyyntiä vertaa Tapparan ja Ilveksen puolivälieräsarjaan muutama vuosi sitten, niin kyllähän silloinkin myytiin neljä peliä heti täyteen, mikä tarkoitti Hakametsän volyymillä 29 000 lippua. Siihen verrattuna odotimme, että liput menevät kaupaksi.  

Uros Live -areenan kapasiteetti SM-liigapeleissä on Holman mukaan 13 000, joten tarjolla avaustapahtumiin on kaikkiaan 26 000 paikkaa. SM-liigan sisätilojen yleisöennätys 13 665 katsojaa, johon Hartwall Arenassa on ylletty useita kertoja, jää siis haaveeksi, mutta yleisömäärä tulee olemaan poikkeuksellinen korona-aikana.   

Kulut ja tuotot puoliksi

Ottelujen lisäksi ihmisiä vetää paikalle uutuudenviehätys. Onhan Hakametsässä pelattu jo vuodesta 1965 lähtien. 

– Projisointilaite, alkushow, äänentoisto, jumboscreeni..., Holma luettelee uuden areenan herkkuja ja ohjelmanumeroita. 

– Meillä on koko kaukalon laidat lediä, eikä sitä ole meidän ymmärtääksemme muualla. Jos tätä visuaalisesti vertaa Hakametsään, muutos on todella iso. Itse peliä emme lähde kuitenkaan muuttamaan, hän naurahtaa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Avausviikonloppu on poikkeuksellisesti seurojen yhteinen projekti. Ottelujen menot ja tuotot jaetaan tasan Tapparan ja Ilveksen välillä. 

– Kun sitä mietittiin, että kuka saa pelata ensimmäisen kotipelin, päätimme, että pidetään avausviikonloppu yhteisenä. Sillä varmistetaan se, ettei joukkueen kotipelipäivä ole taloudellisesti ratkaiseva asia, Holma alleviivaa. 

Ennen muuttoa Tappara ja Ilves jättävät vielä jäähyväiset legendaariselle Hakametsälle. Ilves kohtaa TPS:n 26. marraskuuta ja Tappara HPK:n seuraavana päivänä. Sen jälkeen tamperelaisjoukkueiden pelikamat siirtyvät noin kolme kilometriä länteen päin.   

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja