Jokerit lyö isot panokset Keravan jäähalliin vain 13 ottelun takia – uusi koti kutsuu jo seuraavalla kaudella

Jokereiden puheenjohtaja Mikko Saarni lataa Jokereille kovat tavoitteet 2:07
Puheenjohtaja Mikko Saarni lataa Jokereille kovat tavoitteet Mestikseen.

Kotimaan kiekkokaukaloihin palaavan Jokerien vierailu Keravalle jää todennäköisesti 13 Mestis-ottelun mittaiseksi. Siitä huolimatta kaupungin jäähalliin tehdään useiden kymmenien tuhansien remonttityöt. Yhteistyö tulikin Keravan kaupungille kuin tilauksesta.

Jokerit avaa Mestis-kautensa vieraskaukalossa paikallisvastustaja Kiekko-Espoota vastaan torstaina 21. syyskuuta. Ensimmäisen kotiotteluistaan narripaidat pelaavat seuraavana päivänä Keravalla, kun vieraaksi saapuu tamperelainen KOOVEE.

Jokerit on sopinut pelaavansa runkosarjan kotiotteluistaan 13 Keravalla ja 11 Helsingin jäähallissa. Kaikki mahdolliset pudotuspeliottelut pelataan niin ikään Nordenskiöldinkadun perinteikkäässä hallissa. Sinne joukkue on asettumassa näillä näkymin pysyvämmin kaudesta 2024–25 lähtien.

– Olemme alustavasti sopineet, että pystymme pelaamaan siellä kaikki pelit kaudella 2024–25, sanoo Jokerien uusi puheenjohtaja Mikko Saarni MTV Urheilulle.

Kaiken lisäksi Keravan jäähallin perusparannustöiden toinen vaihe on alkamassa tulevan kauden jälkeen, joten kovinkaan pysyväksi kodiksi siitä ei Jokereille muutenkaan olisi ollut.

Jokerit maksaa viulut

Vaikka Jokerien aika Keravalla jääkin melko varmasti yhteen kauteen, tehdään kaupungin vuonna 1988 rakennettuun jäähalliin mittavia parannustöitä. Suurin työ on hallin valaistuksen uusimisessa, jonka kaupunki kilpailutti tehtäväksi vajaalla 36 000 eurolla. 

Valaistuksen uusiminen ja muut muutostyöt tulevat kokonaan Jokereiden maksettavaksi.

– Jokereiden kanssa on tehty sellainen sopimus, että mikäli sinne täytyy tehdä jotain muutoksia, jotta saadaan Mestis-pelit pelattua, niin Jokerit kustantaa ne silloin, tiivistää Keravan kaupungin liikuntapalvelujohtaja Eeva Saarinen.

Kaupungille Jokerien tulo on toki muutenkin iloinen ja elävöittävä asia, mutta samalla yhteistyö tuli tarjolle parannustöiden kannalta kuin tilauksesta.

Halliin tulee myös Mestis-lisenssin edellyttämä uusi videotaulu, jolla korvataan alkuperäinen tulostaulu.

– Jos Jokerit hommaa videotaulun, niin kauden jälkeenhän me voimme keskustella, että tahtooko kaupunki ostaa sen vuoden päästä. Muuten kaikki kiinteä, joka sinne tehdään, on kaupungin omaisuutta, Saarinen toteaa.

Katsomo osoittautui luultua pienemmäksi

Päätökset syyskuussa käynnistyvää kautta varten tehtävistä pienemmistä muutostöistä on lyötävä lukkoon lähiviikkojen aikana. Yksi mietinnän aihe on kaukaloon päätyyn suunniteltu seisomakatsomo, joka näyttäisi molempien osapuolten näkökulmasta onnistuvan.

Se olisi ollut Jokerien suunnitelmissa muutenkin, mutta hallin osoittautuminen istuimia numeroitaessa kapasiteetiltaan ennakoitua pienemmäksi toi yhä enemmän painetta lisäpaikkojen järjestämiseen. Jokerit tähtää siihen, että halliin mahtuu ainakin jo aiemmin luvattu katsojamäärä.

– Kyllä se varmaan se 1 500 on, Saarni arvioi.

– Sehän ei ihan ollut sitä, mitä alunperin toivoimme. Istumaan menee pikkuisen reilu tuhat, ja seisomakatsomoon loput. Toivoimme alkuun, että istumaan olisi mahtunut noin 1 500, ja sitten saadaan vielä tehtyä 300–400 lisää, mutta toki hienointa on, että päästään Keravalle pelaamaan, hän taustoittaa.

(juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Jokerit on jo ehtinyt myydä lähes tuhat kausikorttia sekä Keravalla ja Helsingissä tai pelkästään Helsingissä pelattaviin otteluihinsa. Yksittäiset otteluliput tulevat myyntiin myöhemmin kesällä.

– Paikallisilla on lähinnä pelkoa, että saako peleihin lippuja ollenkaan, Saarinen toteaa kaupungin kiekkobuumista.

– Keravan kaupungin mielestä on tietysti mahtavaa, että Jokerit tänne tulee, ja onhan se nostattanut kaupungilla tunnelmaa koko ajan. On tämä ihan jokaisen ihmisen huulilla, ja paikalliset yrittäjät ovat innostuneet.

Selostamo lämpimäksi, VIP-tila vielä etsinnässä

Tällä hetkellä halliin C Moren televisiointia varten rakennetut kamerapaikat ovat jo valmiina loppukatselmusta varten. Lisäksi työn alla on muita viihtyvyyttä parantavia yksityiskohtia.

– Myös toimitsijakatsomon eristystä on vähän parannettu. Se on ollut kuulemma kylmä kuin mikä. Nyt ei tarvitse siellä toimitsijoiden väristellä, Saarinen nauraa.

– Halliin on tehty perushuolto äänentoiston osalta ja katsottu, että nettiyhteys on riittävä. Niitä on vähän korotettu kaupungin toimesta, hän lisää.

Jokeri-pomo Mikko Saarni kertoo myös etsivän vielä sopivaa paikkaa VIP-tilalle. Eeva Saarisen mukaan siitäkin täytyy vielä keskustella Jääkiekkoliiton kanssa.

– Jäähallilla on kuntosali tai vapaavoimistelutila, joka on kohtalaisen suurikin. Se on tällä hetkellä varattu ensiaputilaksi, mutta Jokereilla on tahtotila, että siihen saataisiin parempi VIP-tila. Neuvottelemme siitä Jääkiekkoliiton kanssa, että saisimmeko siirrettyä ensiaputilan paremmin johonkin muualle.

– Meillähän on siellä paljon pukuhuonetilaa, mutta sitten taas samoille käytäville, joissa Mestis-joukkueet ovat, ei saa olla muuta kulkua, Saarinen täsmentää.

Lue myös:

    Uusimmat