Tapparassa päädyttiin palkkaleikkuriin – toimitusjohtaja myöntää, että koronakriisi tuli hankalaan paikkaan Uros Liveen muuttoa valmistelevalle seuralle: "Olemme pyrkineet keräämään puskuria"

Tapparan SM-liiga-joukkueen taustayhtiön Tamhockeyn koko henkilöstö alentaa tulevan kauden palkkojaan auttaakseen yhtiötä selviämään koronaviruksen aiheuttamista taloudellisista haasteista. Vapaaehtoisessa palkanalennuksessa ovat mukana myös pelaajat ja valmentajat.

Tamhockeyn toimitusjohtaja Mika Aro ei paljasta, kuinka suuresta palkanalennuksesta on kysymys, mutta Aro kuvailee säästöä merkittäväksi.

– Se tulee olennaisesti auttamaan meitä kesän aikana kassavirran suhteen.

Aron mukaan neuvottelut palkanalennuksista käytiin hyvässä hengessä. Tamhockeylla on pelaajien lisäksi muuta henkilökuntaa noin 25 henkilöä. Palkanalennukset koskettavat myös uusilla sopimuksilla Tapparaan tulevia pelaajia.

– Koskettavat koko joukkuetta, mikä tiedossa on. Pyrimme siihen, että olemme samassa veneessä kaikki. Silloin joukkuehenkikin säilyy samana. Se on meidän arvojemme mukaista.

Aron mukaan palkanalennukset ovat suunnilleen samankokoisia kaikilla. Pienituloisemmilla nuoremmilla pelaajilla alennukset ovat muita pienempiä. Nyt tehdyt toimet säästävät Aron mukaan Tapparan yt-neuvotteluilta, jos SM-liiga käynnistyy normaalisti syksyllä.

– Nämä ovat toimenpiteet, joilla pääsemme sinne asti. Jos pelit eivät ala syksyllä, olemme totisen paikan edessä.

Tamhockeyn kuluva tilikausi päättyy huhtikuun lopussa. Tappara menetti SM-liigan keskeyttämisen vuoksi ainakin pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiotteluidensa tulot, mikä näkyy tuloksessa.

– Pieni mahdollisuus on, että pääsemme nollan tuntumaan, että emme menetettäisi pääomia kuluvalla tilikaudella. Vaikka pudotuspelien menettäminen harmitti ja harmittaa yhä, jos tilanne olisi tullut päälle tammikuussa, olisimme olleet hankalammassa tilanteessa.

Toukokuussa alkavasta tilikaudesta Aro ennakoi vaikeaa. Huolta aiheuttaa se, löytääkö yleisö halliin entiseen malliin, kun koronarajoitukset puretaan. Myös yrityskumppanien taloudellinen tilanne näkyy seuran toiminnassa.

– Toistaiseksi kumppanit ovat olleet hyvin mukana. Myynti on vetänyt tilanteeseen nähden hyvin. Jos tilanne pitkittyy, se alkaa näkyä kumppaneiden kassoissa ja välillisesti meilläkin

Tapparalla edessään suuri muutos kaudeksi 2021, kun se ja paikalliskilpailija Ilves muuttavat Tampereen keskustaan nousevaan uuteen Uros Live -nimen saaneeseen areenaan. Aro myöntää, että koronakriisi ei ollut toivotunlainen ennakkonäytös uuteen kotiin muuttamiselle. Muuttoon on seurassa kuitenkin valmistauduttu jo hyvän aikaa.

– Olemme pyrkineet keräämään jo pitkään puskuria ja pitämään taloutta vakaana, että saamme tehtyä muuton areenaan hyvin. Ei tämä sitä vaaranna.

Lue myös:

    Uusimmat