Mainos

Uri voittoisa Etelä-Koreassa

Kiisteltyä presidenttiä Roh Moo Hyunia tukeva Uri-puolue on kyselyjen mukaan saamassa yli puolet Etelä-Korean parlamenttipaikoista.

Etelä-Korean presidenttiä Roh Moo Hyunia tukeva puolue on ovensuukyselyjen mukaan voittamassa maan parlamenttivaalit, kertovat paikalliset televisiokanavat.

Ovensuukyselyjen tulosten mukaan vasemmistoliberaali Uri-puolue oli saamassa jopa 172 paikkaa 299-paikkaisessa parlamentissa. Kahteen erilliseen kyselyyn vastasi yli 250 000 äänestäjää.

Vaalien äänestysprosentti näyttää nousevan korkeaksi. Lähes 40 prosenttia äänioikeutetuista oli käynyt antamassa äänensä iltapäivällä, kun äänestysaikaa oli jäljellä viisi tuntia.

Vaalikampanjaa ovat värittäneet kiistat maan presidentin viraltapanosta. Rohia syytetään muun muassa korruptiosta ja maan vaalilakien rikkomisesta. Nyt kiista on siirrettyvaltakunnanoikeuteen, minkä jälkeen Etelä-Korean perustuslakituomioistuin päättää, onko Rohin erottava virastaan. Rohia tukenut pieni Uri-puolue perustettiin vasta viime syksynä, kun Roh jätti demokratiapuolue MDP:n ja sai mukaansa useita muita puolueen johtohenkilöitä.

Toisena ennakkosuosikkina vaaleissa on konservatiivinen kansallismielinen oppositiopuolue GNP. GNP näyttää ovensuukyselyjen mukaan saavan noin 115 paikkaa. Kaikkiaan ehdokkaita on asettanut 14 eri puoluetta ja äänioikeutettuja on 35,6 miljoonaa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.