Mainos

Urheilukanava supistaa toimintaansa

Suomen Urheilutelevisio Oy ilmoittaa tehostavansa toimintojaan kannattavuuden parantamiseksi ja toimintojen sopeuttamiseksi vastaamaan digitaalisen televisiotoiminnan ennakoitua hitaampaa kehitystä. Tehostamistoimenpiteet koskevat tuotantorakenteita, henkilöstöä ja muita kiinteitä kustannuksia.

Urheilutelevision omistaman Urheilukanavan ohjelmistopanostuksia ei leikata, mutta ohjelmakarttaan tulee loppuvuoden aikana jonkin verran rakenteellisia muutoksia, joilla lisätään kanavan ohjelmiston kiinnostavuutta. Kanavan neuvottelut omistuspohjan laajentamisesta jatkuvat.

Toimitusjohtaja Olli Sarekosken mukaan suunniteltujen muutosten tavoitteena on sopeuttaa organisaatio nykytarpeisiin ja digitaalisen televisiomarkkinoiden kehitykseen. -Tämä edellyttää Urheilutelevisiolta toiminnan painotusten muutosta ja kustannusrakenteen merkittävää keventämistä, Sarekoski sanoo. -Aloitamme välittömästi keskustelut tehostamistoimenpiteistä sekä vakituisen henkilöstön että ulkopuolisten alihankkijoiden kanssa ja tavoitteenamme on saada päätökset tehostamistoimenpiteistä jo kuluvan lokakuun aikana.

-Tehostamistoimenpiteillä haetaan Urheilukanavalle sellainen toiminta- ja ansaintamalli, joka turvaa sen kilpailukyvyn pitkällä tähtäimellä, riippumatta siitä laajeneeko yhtiön omistuspohja käynnissä olevien neuvottelujen lopputuloksena, sanoo Suomen Urheilutelevisio Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Räisänen.

Aiemmat omistusneuvottelut epäonnistuivat

Urheilukanava

Urheilutelevisiosta osuutta tavoitellut Avanti Broadcasting luopui alkusyksystä aikeistaan hankkia osuus Urheilukanavasta. Yhtiö teki kesäkuussa esisopimuksen 45,2 prosentin hankinnasta Urheilutelevision nykyisiltä suuromistajilta eli MTV:ltä ja Swelcomilta. Avanti Broadcastingin kanssa tehdyssä ratkaisussa MTV ja Swelcom olisivat jatkaneet Urheilutelevision omistajina. Muut omistajat ovat Veikkaus, Suomen Liikunta ja Urheilu sekä Suomen Hippos.

Avanti Broadcastingin pääomistaja Jorma Terentjeff kertoi, että neuvottelut kaatuivat erimielisyyteen hinnasta. -Näinhän se perinteisesti on, hän totesi syyskuussa.

Elokuussa 2001 digitaaliset lähetykset aloittanut Urheilutelevisio jatkaa toimintaansa täysimittaisena urheilun televisiomediana. Kanavan päivittäinen lähetysaika säilyy uudistusten jälkeenkin nykyisessä 7-8 tunnissa. Urheilukanava näkyy tällä hetkellä 730 000 kotitaloudessa. Urheilutelevision palveluksessa on 9 vakituista työntekijää, minkä lisäksi kanava on ostanut noin 10 hengen studiopalvelut ulkopuoliselta toimijalta. Kanavalla on päivittäin 60-80 000 katsojaa, joista merkittävä osa katsoo kaapeliverkkojen kautta lähetettäviä analogisia lähetyksiä. Ns. digiboxeja arvioidaan olevan tällä hetkellä noin 40 000 kappaletta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.