Mainos

Upseeriliitto jatkaa neuvotteluja ilman lakkovaroitusta

Neuvotteluihin on varattu aikaa runsas viikko. Takarajana on 10. lokakuuta. Liiton puheenjohtajan mukaan kipeimmät asiakysymykset ovat edelleen ratkaisematta.

Akavalainen Upseeriliitto pitää edelleen mahdollisena työtaistelun aloittamista valtion palkkaneuvotteluissa. Liiton valtuusto päätti tänään kuitenkin antaa hallitukselleen valtuudet päättää painostustoimista, mikäli tarvetta ilmenee.

Lakkouhka nousi esille runsas viikko sitten liiton hermostuttua työnantajan pyrkimyksiin alistaa puolustusvoimien ja rajavartioston alakohtaisia tarpeita ja neuvotteluja laajaan valtion virkaehtosopimukseen.

Upseeriliiton puheenjohtaja Harri Westerlund sanoo, että nyt pyritään kuitenkin vielä neuvotteluratkaisuun. Siihen on varattu aikaa runsas viikko. Takarajana on 10. lokakuuta.

Westerlundin mukaan kipeimmät asiakysymykset ovat edelleen ratkaisematta. Sopimatta ovat mm. aluepoliittisista syistä pakkosiirrettyjen ja perheestään erillään asuvien upseerien asema. Kiistaa on myös peruspalkkauksen alentumisesta pakkosiirron yhteydessä.

Liitto muistuttaa, että eduskunta on edellyttänyt asian käsittelyä.

Lisäksi upseerit tavoittelevat puolustusvoimiin tilannetta, jossa yhtä vaativista töistä saisi samaa palkkaa henkilöstöryhmästä riippumatta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.