Mainos

UPM-Kymmenen toimitusjohtaja vaihtuu

UPM-Kymmenen toimitusjohtaja Juha Niemelä on pyytänyt eroa tehtävistään. UPM-Kymmenen tulos putosi tänään julkistetun tiedotteen mukaan vuonna 2003 yli 200 miljoonaa euroa.

UPM-Kymmenen toimitusjohtaja Juha Niemelä eroaa tehtävästään. Samalla Niemelä ilmoitti eroavansa yhtiön hallituksesta. UPM:n hallitus nimitti tänään varatoimitusjohtaja Jussi Pesosen UPM:n uudeksi toimitusjohtajaksi.

Pesonen on toiminut yhtiön varatoimitusjohtajana vuodesta 2001 alkaen ja ottaa uuden tehtävän vastaan välittömästi.

Päätös nopeuttaa joulukuussa aloitettua yhtiön uudelleenorganisointia ja sukupolvenvaihdosta.

UPM julkisti tänään myös osavuosituloksensa. Yhtiön vuoden 2003 voitto ennen satunnaiseriä putosi 789,6 miljoonasta eurosta 559 miljoonaan euroon.

-Jo kolmatta vuotta jatkuneen heikon markkinatilanteen seurauksena UPM:n kannattavuus oli viime vuonna epätyydyttävä. Kysyntä alkoi elpyä useissa paperilajeissa, mutta hintakilpailu kiristyi edelleen, UPM-Kymmenen tuore toimitusjohtaja Jussi Pesonen sanoi yhtiön tilinpäätöstiedotteessa.

Yhtiön mukaan myös dollarin kurssilasku heikensi osaltaan UPM-Kymmenen tulosta.

Alkaneen vuoden näkymiä yhtiö ennustaa aikaisempaa paremmaksi, mutta korostaa kysynnän kasvun vaihtelevan paperilajeittain ja markkina-alueittain.

Jussi Pesosen taustaa

Jussi Pesonen on 43-vuotias ja tullut Yhtyneitten Paperitehtaitten palvelukseen 1987. UPM:ssä hän on työskennellyt eri tehtävissä Jämsänkosken, Kajaanin, Kaukaan ja Shottonin tehtailla sekä sanomalehtipaperituoteryhmästä vastaavana johtajana Helsingissä.

Hän on Cepiprintin (European Publication Paper Producers) hallituksen jäsen ja Metsäteollisuus ry:n hallituksen ja työvaliokunnan jäsen.

Hän on valmistunut diplomi-insinööriksi Oulun yliopistosta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 29.01.2004).

Syyt yllättävään toimitusjohtajavaihdokseen jäivät torstaina vielä kuulematta.

(Talousuutiset 29.01.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.