Upea tempaus! Kenian ainoa jääkiekkojoukkue lennätettiin Kanadaan, NHL-supertähtien kanssa pelaaminen liikutti kyyneliin

Kanadalainen pikaruoka- ja kahvilaketju Tim Hortons järjesti ainutlaatuisen tempauksen, sillä yritys lennätti Kenian ainoan jääkiekkojoukkueen, Ice Lionsin Kanadaan. Jääkiekosta innostuneet pelaajat saivat vastaansa muun muassa NHL:ssä pelaavat Sidney Crosbyn ja Nathan MacKinnonin.

Pääkuvan videolla maanantain Tulosruudun kuvaa

Kenian ainoa jääkiekkojoukkue Ice Lions pelaa Nairobissa suorakulmion muotoisessa kaukalossa. Koska joukkue on maansa ainoa, sillä ei ole kotimaassa yhtään vastustajaa, vaan pelaajat ottavat vain toisistaan mittaa.

Ice Lions sai kuitenkin ennennäkemättömän matkan, kun kanadalaisyritys Tim Hortons lennätti joukkueen Kanadaan. Yritys halusi, että kenialaiset saisivat pelata edes kerran toista joukkuetta vastaan. Yritys kertoi matkasta Youtube-videollaan, jonka voit katsoa kokonaan alta.

 – En tiennyt, mitä jääkiekko on. Näin videoita ja ihmettelin, miten pelaajat liikkuvat. He ikään kuin lensivät. Unelmani oli liikkua kuin he. Aloimme värväämään kenialaisia pelaamaan jääkiekkoa, eräs pelaaja sanoo videolla.

– Jääkiekko on mukavaa, koska kaukalossa mikään muu ei ole yhtä tärkeää. Koko maailma pysähtyy, toinen säestää.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kenialaisten saavuttua Kanadaan pukukoppi oli laitettu priimakuntoon ja jokaista paikkaa koristi Ice Lionsin pelipaita. Kenialaiset jääkiekkoilijat hymyilivät korvasta korvaan.

– On unelmamme olla Kanadassa ja pelata tätä nopeaa peliä kaikki varusteet päällä. Siksi meidän pitää antaa kaikkemme ja yrittää parhaamme, eräs pelaaja, mahdollisesti joukkueen kapteeni rohkaisi omiaan.

Riemu saavutti aivan uudet sfäärit, kun pukukoppiin sisään kävelivät NHL:n Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon ja Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby. Vierailijat eivät olleet uskoa silmiään.

Yksi heistä jopa kokeili Crosbyn kasvoja, koska ei ollut uskoa tämän olevan todellinen. 

– Sidney. Näin lempipelaajani kävelevän ovesta sisään meidän pelipaitamme päällä. Tuntui siltä kuin olisin taivaassa. Se on niin suuri kunnia, etten voi pidätellä kyyneleitä.

Kenialaisjoukkue kertoo pelanneensa koko ajan vain toisiansa vastaan. Tuuletukset olivat railakkaat, kun Ice Lions teki ensimmäisen maalinsa.

– Pelissä parasta on, että se tavoittaa niin paljon ihmisiä. Etenkin Keniassa, jossa ei edes uskoisi olevan jäätä. Tapasin uusia ihmisiä ja jaoin pelin heidän kanssaan. Minulla oli yhtä hauskaa kuin heilläkin, Crosby hymyili ottelun jälkeen.

Tim Hortons paljasti videon lopussa rahoittaneensa myös kenialaista juniorijääkiekkoilua, jotta maassa ei jouduttaisi pelaamaan enää yksin.

Myös NHL twiittasi videon. Twiitti on kerännyt viidessä tunnissa 4900 uudelleentwiittausta ja 14 000 tykkäystä.

Katso koko video alta:


Lue myös:

    Uusimmat