Upea Pirkko Mannola,74, on oman ikänsä mannekiini – kuvat

Pirkko Mannola täyttää joulukuussa 75 vuotta, mutta sitä ei ikinuoren tähden ulkomuodosta uskoisi.

Vuoden 1958 Miss Suomi, laulaja ja näyttelijä Pirkko Mannola tekee paluun tanssiparketille Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman erikoisjaksossa. Kaudella 2009 ohjelmassa kilpaillut Mannola nähdään 24.11 tanssimassa yhdessä tanssija Sami Heleniuksen kanssa UNICEF Tanssii Tähtien Kanssa -erikoislähetyksessä. Mannola edusti maanantaina näyttävässä tanssiasussa ohjelman lehdistötilaisuudessa. Joulukuussa 75 vuotta täyttävä Mannola paljasti MTV.fille nuorekkuutensa salaisuuden.

– Se on varmasti se, että olen jatkanut esiintymistä. Se pitää minut hengissä ja ehkä nuorenakin. Niin kauan kuin tarjotaan, niin mielelläni teen kaikennäköistä, Mannola kertoo.

Positiivisuutta ja energiaa huokuva Mannola korostaakin liikunnan, huumorin ja uuden oppimisen tärkeyttä iän karttuessa.

– Olen viihteen sekatyöläinen, niin aina löytyy jotain uutta. Hiljattain tein esimerkiksi elämäni ensimmäisen puhekeikan, puhuin positiivisesta elämänasenteesta. Puhuin huumorilla siitä millaista vanheneminen on, vähän vitsiä väliin. Olen tällainen oman ikäni mannekiini ja syötti, Mannola nauraa.

Mannola on kokenut myös kovia. Leskeksi hän jäi vuonna 2009 Åke Lindmanin menehdyttyä. Mannolalla onkin vinkkejä myös surun keskellä jaksamiseen.

– Pysykää elämässä kiinni. Ei kannata jäädä esimerkiksi kotiin suremaan, vaan kannattaa hakeutua ihmisten pariin. Muista ihmisistä saa voimaa. Sosiaalinen elämä pitää vilkkaana, että jaksaa tavata ystäviä ja käydä teatterissa, vaikka se välillä tuntuisi siltä että ei jaksa. Tottahan sekin on, että oppimista ikä kaikki. Voi vaikka löytää uuden harrastuksen, ei koskaan ole liian vanha, Mannola tsemppaa.

Läpi elämänsä kuntoillut Mannola pyrkii pitämään kunnostaan huolta monin keinoin.

– Aina on liikuttu, venytelty ja vanuteltu. Näyttelijän työssä toki usein tulee tanssittua ja liikunta liittyy siihen. Olen koko ikäni joogannut jossain muodossa ja sauvakävely on myös kivaa.

UNICEF Tanssii Tähtien Kanssa -erikoislähetys kruunaa syksyn upean tanssikauden sunnuntaina 24.11. MTV3:lla ja MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat