Mainos

Uosukainen vastaa ensi viikolla

Eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen harkitsee uudelleen suostumista kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi. Uosukaisen tavannut kokoomuksen eduskuntaryhmän naisten kolmihenkinen valtuuskunta, suhtautui tapaamisen jälkeen toiveikkaasti puhemiehen mielenmuutokseen.

-Riitta Uosukainen lupasi vakavasti harkita asiaa, ja asiaan palataan ensi viikolla, sanoi naisten ryhmää vetänyt kansanedustaja Pirjo Antvuori. Naiskolmikon mukaan Uosukainen suhtautui presidenttiehdokkuusasiaan positiivisessa hengessä, mikä kasvatti toiveikkuutta hänen mielenmuutoksestaan.

Elokuun lopulla Uosukainen ilmoitti, että ei ole käytettävissä presidenttiehdokkaaksi. Sen jälkeen tilanne kokoomuksessa on kuitenkin muuttunut, sillä myös puheenjohtaja Sauli Niinistö on kieltäytynyt ehdokkuudesta. Pirjo Antvuoren mukaan Uosukaista eivät ole haluamassa ehdokkaaksi yksin naiset, vaan mukana ovat koko puolueen eduskuntaryhmä ja laajat kannattajajoukot. Kokoomuksen eduskuntaryhmä käsittelee tänään torstaina presidenttikysymystä. Myös puhemies Uosukainen on mukana kokouksessa.

Niinistö haluaa Uosukaisen ehdokkaaksi

Sauli Niinistö

Kokoomuksen puheenjohtaja Sauli Niinistö haluaa puhemies Riitta Uosukaisen ryhtyvän puolueen presidenttiehdokkaaksi. Niinistö sanoi puolen päivän aikaan MTV:n haastattelussa olevansa "valmis menemään vaikka polvilleen", jotta puhemies Uosukainen suostuisi ehdokkaaksi. Niinistö myöntää, että kokoomukselle on kiusallista, jos puolue ei löydä omaa ehdokasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.