Mainos

Uosukainen soimaa puoluetovereitaan

Puhemies Riitta Uosukainen syyttää kokoomuslaisia selkäänpuukottajiksi. Kokoomusnuorten Tasavalta-lehden haastattelema puhemies on loukkaantunut mm. siitä, että puoluetoverit eivät onnitelleet, kun hänet valittiin Vuoden Poliitikoksi. Eniten Uosukaista kuitenkin närästää eduskunnan lisärakennushankkeen kohtaama vastustus.

Syksyn kohukirjassaan Uosukainen roimi niin omia kuin vieraitakin, mutta nyt puhemiehen myrkkynuolet osuvat pelkästään omaan väkeen -selkäänpuukottajiksi kutsumiinsa Kokoomus-poliitikkoihin.

Tuoreimpien presidenttigallupien komeetta ei kuitenkaan käy nimeämään ketään epälojaalina pitämäänsä puoluetoveria. Helmikuisen puhemiehenvaalin kehno äänimäärä tuntuu sekin kirvelevän Uosukaista. Hän osoittaa nähneensä jopa vaivaa protestiäänten alkuperän selvittämiseksi: ainakin yksi tyhjistä lipuista oli puhemiehen mukaan peräisin oman ryhmän edustajalta.

Eniten Uosukaista kuitenkin tuntuu närästävän eduskunnan lisärakennuksen kohtaama vastustus.

Uosukaisen lähipiiristä kerrottiin Huomenta Suomi -lähetykselle, että puhemies esimerkiksi ymmärtää sen, että kokoomusjohtaja Sauli Niinistö valtiovarainministerinä vastustaa hanketta. Mutta sitä Uosukainen ei saman lähteen mukaan kuitenkaan hyväksy, että jotkut kokoomuslaiset olisivat kertoneet, että puhemies haluaisi ainostaan itselleen upean virka-asunnon.
- Koko talo ei ehdi valmistua sinä aikana,kun olen puhemiehenä, sanoo Uosukainen Tasavalta-lehdessä.

Suosion auringossa paistattelemaan tottuneella Uosukaisella näyttää nyt läikkyvän yli. Puhemiehen on vaikea sulattaa sitä, että hänkin joutuu kritiikin kohteeksi, että häntäkin kohdellaan kuin ketä tahansa tavallista poliitikkoa.
(MTV3/Matti Simula)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.