Mainos

Uosukainen ja Rehn jäivät kärjestä

Kokoomuksen presidenttiehdokas Riitta Uosukainen sai raikuvat suosionosoitukset saapuessaan kokoomuksen vaalijuhlaan. Toiselta kierrokselta pudonnut Uosukainen kiitteli puoluetta eheästä kampanjasta ja toivoi, että nyt lopetettaisiin turhat puheet. -Tappiosta on noustava ja voimat suunnattava kunnallisvaaleihin, Uosukainen sanoi.

Uosukainen katsoi, että kampanja meni mahtavasti, mutta äänestäjät halusivat selvästi vaihtelua. Hän viittasi omiin kannatuslukuihinsa, jotka vaihtelivat voimakkaasti kampanjan aikana. Uosukainen kritisoi gallupien voimaa. -Ilman jatkuvia väliaikatietoja olisin vielä mennyt vaalistudioon voittajaehdokkaana, Uosukainen sanoi. Hän ihmetteli käytäntöä, jonka mukaan vaaleissa käytiin ensimmäisellä kierroksella jo toista kierrosta.

Kokoomuksen puheenjohtajan Sauli Niinistön mielestä nyt haluttiin presidentiksi ennen kaikkea päivänpolitiikan keskiössä olevia henkilöitä. Hän harmitteli tulosta vaaliväelle, mutta antoi kiitoksia yksituumaisesta vaalityöstä. Niinistö katsoi, että puolueelle jäi vähän näyttämistä seuraaviin vaaleihin.

Rehn luonnehtii vaaleja reiluiksi

Rehn, Elisabeth tiedotustilaisuudeessa

RKP:n Elisabeth Rehn ei suostunut tunnustamaan tappiotaan vielä ennakkoäänten perusteella, mutta laskennan edetessä hän luonnehti tulosta "establishmentin" eli vakiintuneiden valtarakenteiden voitoksi. Hänen mielestään vaalit olivat kuin toisinto eduskuntavaaleista. Vaalikampanjaa hän luonnehti hyväksi ja arveli, että tällä kertaa ehdokasvalikoima oli laadukkaampi kuin edellisellä kerralla.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.