Mainos

Ünsal-oikeudenkäynti: Äiti kertoi Volkanin saamista uhkauksista

Volkan Ünsalin äiti kertoi oikeudessa Volkanin saamista uhkauksista. Myös koko perhettä oli uhattu ja nyt Ünsalit ovat Ruotsissa todistajansuojeluohjelmassa.

Helsingissä kadonneen Volkan Ünsalin palkkamurhan oikeudenkäynti jatkui Helsingin käräjäoikeuden turvasalissa. Ünsalin omaisista kuultiin salissa vain turkinkielistä puhetta, koska he puhuivat niin sanotusta pelkääjän kopista.

- Meidän perheemme on uhattu tappaa, veli kertoi.

Ünsalin perhe on Ruotsissa todistajansuojeluohjelmassa. Poliisikuulusteluissa veli oli kertonut laajasti muun muassa chileläisen Leon ja tämän ystävän tekemistä uhkailuista. Poliisille veli oli kertonut nyt murhan yllytyksestä syytetyn Leon uhanneen häntä pistoolilla ja tivanneen tietoja Volkanista. Pelkääjän kopissa veli valitti huonomuistisuuttaan.

- Lukekaa ne asiat kuulustelupapereista. En jaksa muistaa. Minulla on nyt psyykkisiä ongelmia. En halua puhua siitä.

Syyttäjän jatkoi kuitenkin tenttausta. Tumman lasiseinän takana istuneesta veljestä kuultiin salissa vain hiljaista turkinkielistä puhetta, jonka tulkki käänsi suomeksi.

- Volkan oli kertonut, että hänestä oli luvattu tapporaha. Poliisi oli sanonut Volkanille, että hän ei saisi lähteä Suomeen, mutta Volkan lähti.

Oikeudenkäynnissä kolme ammattirikollista on syytteessä Ünsalin palkkamurhasta. Ünsal katosi 16. lokakuuta 2003 Helsingissä. Syytteiden mukaan ammattirikolliset Jani, Janne ja Raimo pahoinpitelivät ja kuristivat ruotsalais-turkkilaisen sekä hävittivät ruumiin. Tukholmassa asuvaa chileläistä Leoa syytetään yllytyksestä ja yhden ammattirikollisen vaimoa Satua avunannosta murhaan. Syyttäjän mukaan motiivina oli se, että Volkan oli varastanut Arlandan lentokenttäryöstön rahoja ja puhunut asiasta poliisille.

Äiti kertoi uhkauksesta

Volkan Ünsalin 46-vuotias äiti kertoi kuullensa puhelimessa kuinka Janne oli kertonut Leon uhanneen tappaa Volkanin. Pimeästä kopista niin ikään puhuneen äidin ääni oli hyvin hiljainen. Tulkki käänsi puheen suomeksi. Koko perhettä oli uhattu.

- He tiesivät, että Volkan rakasti perhettään. Uhkailuilla he yrittävät saada hänet ansaan.

- Yritin varoittaa Volkania luottamasta kehenkään. Nämä ihmiset olivat aiemmin ystäviämme ja söivätkin meillä kotona usein. Nyt he ovat kääntyneen meitä vastaan. Jumala rankaisee heitä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.