Mainos

Unohti salaisen kansion junan penkille

Korkea-arvoinen englantilainen virkamies on pidätetty virasta, koska hän unohti salaisia asiakirjoja sisältäneen pahvikansion junan penkille matkalla Lontoosta etelään.

Tiedustelutehtävissä työskentelevällä virkamiehellä oli oikeus viedä asiakirjat pois työpaikaltaan, mutta niiden olisi pitänyt olla lukitussa salkussa.

Kansion löytäjä toimitti sen BBC:n haltuun. Sisältä löytyi kaksi asiakirjaa. Ensimmäinen on seitsensivuinen raportti, joka kertoo Al-Qaida -verkoston heikoista kohdista Afganistanissa ja Pakistanissa. Brittilehtien mukaan asiakirja on luokiteltu huippusalaiseksi. Sitä pidetään niin arkaluontoisena, että jokaiselle sivulle on erikseen kirjoitettu, että aineisto on tarkoitettu vain brittien, yhdysvaltalaisten, kanadalaisten ja australialaisten käyttöön.

Toinen dokumenteista kertoo Irakin turvallisuuspalvelun toiminnasta. Guardianin verkkosivujen mukaan asiakirjat eivät sisällä yksityiskohtaisia tietoja, henkilönimiä tai paikkatietoja. Hallituslähde sanookin, että asiakirjojen katoaminen on kiusallisempaa kuin niiden sisältö.

Kansion hukannut virkamies saattaa saada syyteen unohduksestaan.

Englannin parlamentti päätti eilen, että terrorismista epäiltyjen henkilöiden pidätysaikaa pidennetään 42 vuorokauteen.

MTV3-Guardian-Telegraph

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.