Unohditko sinäkin käyttää? Amerikassa havaittiin ilmiö, jonka vuoksi kodeissa piilottelee 15 miljardin edestä valuuttaa

Amerikkalaiskyselyn mukaan ihmisillä on kodeissaan käyttämättömiä lahjakortteja, joilla on käyttämätöntä rahaa jopa miljardien edestä.

Saitko joululahjaksi lahjakortin? Jos sait, missä se on nyt? Ja mikä tärkeämpää: koska se menee vanhaksi?

Amerikkalaiskyselyn mukaan lukemattomilla ihmisillä on kodeissaan käyttämättömiä lahjakortteja.

Bankrate.com-sivuston kyselyyn vastasi noin 2300 amerikkalaisaikuista kesällä 2021. Vastanneista 51 prosenttia tunnusti säilövänsä kotona esimerkiksi lahjakorttia tai jonkinlaista alennuskuponkia. 25–40-vuotiaat vastaajat olivat laiskimpia käyttämään lahjakorttejaan.

Kodeissa piileskelee 15 miljardia käyttämätöntä "valuuttaa"

Keskimääräisen lahjakortin arvo oli kaiken lisäksi 116 dollaria, noin sata euroa. Se tarkoittaisi, että kaikissa amerikkalaiskodeissa yhteensä makaa jopa 15 miljardia dollaria käyttämätöntä "valuuttaa".

Jonkinlaista edistystä on kuitenkin tapahtunut: vuonna 2020 tehtiin samanlainen kysely, jonka mukaan lahjakorttien keskimääräinen arvo oli tuolloin 167 dollaria, siis noin 140 euroa.

Etkö muista käyttää lahjakorttia? Kokeile näitä vinkkejä

CNBC:n haastattelema Bankrate.comin edustaja vinkkaa, että monet lahjakortit ovat uudelleenladattavia. Jos kortille on unohtunut käyttämätöntä valuuttaa vaikkapa muutaman euron edestä, sinne voi ladata lisää ja antaa kortin eteenpäin lahjana.

Katso myös: Pikkuisen lisää sukanvarteen?  Testaa helpot rahansäästökikat! Juttu jatkuu videon jälkeen.

Pikkuisen lisää sukanvarteen? Tässä helpot rahansäästökikat 0:45

Jos taipumuksena on jemmailla lahjakortteja kotona, esimerkiksi kauppaan saatua lahjakorttia kannattaa käyttää arkisten ostosten maksamiseen. Näin kortti tulee käytetyksi sen sijaan, että se makaisi hyllyllä odottaessaan "jotain erityistä".

Jos kortteja on päässyt kertymään, niistä kannattaa pitää kirjaa esimerkiksi puhelimen muistiinpanoissa. Jos kortissa on käyttöaika, aseta kalenterisi muistuttamaan asiasta ajoissa!

Katso myös: Paljonko rahaa ihmisellä tulee olla, että hän on "rikas"? Näin kyselyymme vastattiin!

Paljonko rahaa ihmisellä tulee olla, että hän on rikas? 2:50

Lue myös:

    Uusimmat