Unohdettu 80-luvun viestintäväline ei olekaan kuollut - laitteen etuna vahva tietoturva

Faksien myyntimäärä on laskenut laitteen kulta-ajasta, mutta miljoonat ihmiset yhä faksaavat asiakirjojaan. Laitteella on yllättävä etu nykyaikaisiin viestintävälineisiin verrattuna: tietoturva.

Internet ja sähköposti eivät ole onnistuneet antamaan kuoliniskua faksille. Laitteen historiasta kirjan kirjoittaneen professori Jonathan Coopersmithin mukaan miljoonat ihmiset faksaavat yhä paperisia asiakirjoja.

Laitteiden myyntimäärä on toki laskenut kymmenen vuoden takaisesta noin 20 miljoonasta faksista alle puoleen. Maantieteelliset erot ovat suuria: siinä missä Yhdysvalloissa faksit ovat paljolti hävinneet, Japanissa ne ovat vielä ahkerassa käytössä.

Faksaamista pitävät hengissä vanhojen tottumusten lisäksi myös mahdollisuus välittää käsin allekirjoitettuja dokumentteja, joiden katsotaan usein vastaavan alkuperäistä. Uusi tekijä on tietoturva.

-Faksilähetystä on lähes mahdotonta siepata. Asiakirjoja ei voi manipuloida, sanoo Jean Champagne fakseja markkinoivasta Sagemcom Canada -yrityksestä. 

Lue myös:

    Uusimmat