Unohda painajaiset: Opi ohjailemaan uniasi

Kehomme saa kaipaamaansa lepoa unessa, mutta toistuvat painajaiset häiritsevät hyvää unirytmiä. Harjoittelemalla voit katkaista painajaiskierteen ja päättää itse, mitä unta tahdot tänä yönä nähdä.

Harjoitellaksesi tarvitset kynän ja vihon. Pidä kynä ja vihko sängyn vieressä, mistä saat ne nopeasti käsiisi. Ennen kuin annat itsesi vajota uneen, kirjoita vihkoon toivotun unen käsikirjoitus. Älä unohda yksityiskohtia, sillä ne ovat tärkeitä. Ne tekevät unesta todentuntuisen. Älä tyydy vain kirjoittamaan, vaan valjasta koko luovuutesi unen luomiseen. Piirrä kuvia ja tee listoja. Tämä on sinun unesi, joten sinä päätät sisällön.

Kun uni on valmis, lue se läpi. Lue se uudelleen niin monta kertaa, että todella muistat sen pienintä yksityiskohtaa myöten. Käy makuulle, sulje silmät ja anna unikuvien vallata mielesi. Muistele erityisesti kuvia, jotka piirsit käsikirjoitukseen ja kuvita loputkin tarinasta mielessäsi. Jos kuvat eivät lähde laukkaamaan, lue tarina uudestaan. Kuuntele sen jälkeen päässäsi syntyvää dialogia ja kuvittele itsesi unimaahan.

Vihdoin on aika mennä nukkumaan. Anna kuvien ja äänten vaeltaa mielessäsi ja anna unen ottaa sinut valtaansa. Kun heräät aamulla, kirjoita unesi auki – riippumatta siitä näitkö itse käsikirjoittamaasi unta. Keskity erityisesti niihin kohtiin, jotka liittyvät jotenkin toiveuneesi.

Toista tämä joka ilta, joko samalla tai eri käsikirjoituksella. Hiljalleen opit ohjailemaan untasi toivottuun suuntaan.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat