Unohda homssuinen vampyyri-look: Nyt tulevat viattomat merenneitokiharat

Aaltoilevat ja pehmeästi laskeutuvat merenneitokiharat ovat punaisten mattojen uusin muotituulahdus sekä kevään ykköshitti kampauksien saralla.

Merenneitokiharat – rennot, loivat kiharat, jotka lainehtivat poskipäitten tai leuan korkeudelta alas pitkin selkää – ovat olleet monien tähtien suosiossa. Esimerkiksi näyttelijät Jennifer Lawrence, Megan Fox ja Jessica Chastain ovat edustaneet mertenviettelijätärten elkein punaisella matolla.

Tämä klassinen tyyli kumpuaa 1940-luvulta, jolloin vaalea näyttelijätär Veronica Lake (1922–1973) hurmasi vaaleine kutreineen. Lake tunnettiin myös peekaboo-nimen saaneesta lainekiharakampauksestaan, jossa toinen silmä peittyi osittain hiusten taakse.

Merenneitokiharat ovatkin tervetullut tuulahdus rentojen ja sotkuisten kiharoitten keskuuteen: tyylikäs ja siisti merenneitokampaus syntyy vahvalla, suoralla jakauksella, aaltoilevilla kiharoilla jotka vierivät toispuoleisesti olkapään ylitse, aivan kuin ne olisi heilautettu olan yli eteen.

– Merenneidot ovat uusia vampyyreja! stylisti Larry Sims kuvailee.

Muun muassa Eva Longorian ja Kerry Washingtonin kiehkuraisten hiustyylien takana seisova mies kuvailee merenneitokiharoitten olevan huolitellut ja loistokkaat, joissa on ripaus Hollywoodin glamouria.

Lue lisää:

Lainehtivat kutrit saavat hiukset näyttämään paksummilta ja muhkeammilta, mutta myös kuulemma lisäävät salakavalasti vetovoimaa. Asiantuntijoiden mukaan terveet, paksut ja hyvinvoivat hiukset viestittävät alitajuisesti muille, että myös niiden kantaja on vahva, hyvinvoiva ja suorastaan ravintoaineita pullollaan: toisin sanoen seksuaalisesti viehättävä.

Miten saat merenneitokiharat?

Merenneitokiharoihin ei välttämättä tarvita kuumaa hiusrautaa, vaan voit saada ne yhdessä yössä.

Silkkiset, tasaiset hiukset ovat tärkeät, joten aloita hiustenlaitto käymällä ihan ensimmäiseksi suihkussa: käytä syvähoitavaa hoitoainetta. Lisää vielä hiuksiisi jätettävää hoitoainetta astuttuasi pois suihkusta.

Suihkuta pyyhekuiviin hiuksiin lämpösuojaa ja kuivaa hiuksesi föönillä. Hiero lopuksi päänahkaasi sormin, samalla pörröttäen, tuuheuttaen hiuksiasi.

Vaihtoehto 1.) Nappaa pieni osa hiuksistasi ja pyöritä hiussortuva kahden sormesi ympäri (sitä leveämmät kiharat saat, mitä enemmän käytät sormia apuna) Pyöritä sormesi ylös, suunnilleen poskipäittesi kohdalle asti, ja paina hellästi lämpimällä muotoiluraudalla pyöritettyä hiuskiekuraa hetken aikaa. Vapauta hiukset alas ja harjaa hellästi. Kruunaa pysyvyys hiusalakalla.

Vaihtoehto 2.) Käytä tuttua ja turvallista kiharrinta. Kiharra hiussuikale kerrallaan; älä kuitenkaan koko pituudeltaan, vain puolivälin verran. Harjaa lopuksi hiukset pehmentääksesi lopputuloksen. Lisää lopuksi hitusen hiuslakkaa.

Luonnollisempi vaihtoehto: Suihkun jälkeen jaa hyvin hoidetut hiuksesi kahteen osaan ja letitä ne. Anna hiusten kuivua luonnollisesti esimerkiksi kokonaisen yön yli. Aamulla avaa letit ja harjaa hellästi hiuksesi: lainehtivat kiharat ovat valmiit.

Lue myös:Millainen hiusmalli sopii sinulle? Katso vinkit:

AVA / Katri Koskinen

Osittainen lähde: Youbeauty.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja