Hemmottele hiukset kevätkuntoon

Ovatko hiuksesi kuivat tai elottomat? Kutiseeko päänahka? Hoivaa hiukset kuntoon kevättä varten ja suojaa ne kesällä.

Talven kuivattama, herkkä päänahka tarvitsee nyt hellää huolenpitoa. Kun ravitset ja kosteutat hiuksia, voit nauttia kesästä terveiden hiusten ja hyvinvoivan päänahan kanssa.

Mitä hiuksesi sitten kaipaavat? Tee helppo kuntotesti! Ota noin viisi hiusta ja kastele ne. Ota hiuksista tiukka ote ja ja venytä hiusnippua. Jos hiuksesi ovat hyväkuntoiset, ne venyvät noin 30 % normaalipituudestaan ja palautuvat sitten ennalleen ilman vaurioita. Jos hiuksesi katkeavat venyttäessä, helli niitä heti tehokkaalla kosteutuksella. Jos hiuksesi puolestaan venyvät loputtomiin eivätkä palaudu, uupuu kuontalostasi proteiineja. Normaaleissa hiuksissa proteiini ja kosteus ovat tasapainossa ja hiukset kestävät käsittelyä.

Kesää kohti

Auringonsäteiden muuttuessa yhä lämpimämmäksi on syytä muistaa suojata hiuksia UV-säteiltä. Porottavassa paahteessa voi olla viisainta turvautua vaikkapa huiviin tai hellehattuun, mutta myös UV-säteiltä suojaavat hiustuotteet auttavat. Hiusten suojaaminen auringolta estää parhaiten niiden murtumista, sillä aurinko aiheuttaa hiuksen pinnan kuivumista. Jos pintakerroksen kosteustasapaino on liian alhainen, hius ei veny ollenkaan ja se saattaa murtua. Tehokas suojaus kesällä takaa hyväkuntoiset hiukset syksyllä.

Kaikki tietävät, että hiukset vaalenevat kesällä. Tukkaan saattaa ilmestyä kauniita aurinkoraitoja, mutta mistä se johtuu? Auringonvalo ja ilmankosteus yhdessä saavat raidat aikaan. Hiusten sisältämä vesi hajoaa UV-säteilyn vuoksi, jolloin vapautuva happi vaalentaa hiusten väripigmenttejä. Vaikka kesähiukset saattavat näyttää kauniilta, hiuksen pintakerros kärsii vaalentumisesta. Suojaa siis hiukset hyvin!

Valitse shampoo hiustesi tarpeiden mukaan

Päänahan parhaaksi

Logonan Akaasiashampoo on kehitetty erityisesti ärsyyntyvästä ja kuivasta päänahasta kärsiville. Akaasiahunajan, moringauutteet ja lakritsijuuriuutteen sekä luomulaatuisen granaattiomenan uutteet antavat terveen ja tasapainoisen päänahan ja kiiltävät hiukset. Shampoo hoitaa hellävaraisesti päänahkaa ja hiuksia.

Logona Luomu Akaasia Sensitive Shampoo, 14,76 e/250 ml

Talvitukan pelastaja

Björn Axenin tuuheuttava shampoo pelastaa pipokauden litistämän tukan. Tuote sisältää merestä saatuja proteiineja ja hoitavia mineraaleja. Ne vahvistavat hiuksia sekä lisäävät niiden kimmoisuutta ja tuuheutta.

Björn Axen Volumizing Shampoo, 9,90 e/250 ml

Vaalennetuille hiuksille

Vaalennetuille tai raidoitetuille hiuksille kannattaa antaa kunnollista hoitoa ja rakennepaikkausta. Tigin vaaleille hiuksille tarkoitettu shampoo sisältää ravitsevia aineita, jotka vahvistavat vaalennettuja ja käsiteltyjä hiuksia. Saat tukkaasi lisää eloisuutta ja terveyttä.

Tigi Bed Head Colour Combat Dumb Blonde Shampoo, 19,20 e/250 ml

Luonnonöljyt avuksi

The Body Shopin Rainforest-sarjasta löytyvät muun muassa Shine-tuotteet normaaleille ja kuivuuteen taipuvaisille hiuksille. Tuotteet lisäävät hiusten kiiltoa ja vahvistavat hiusten tervettä ulkonäköä. Uutuustuotteiden vaikutus perustuu kolmeen hoitavaan luonnonöljyyn, jotka sisältävät hiuksia suojaavia antioksidantteja. Öljyt myös vahvistavat kiiltoa tekemättä kuitenkaan tukkaa rasvaisen näköiseksi. Shine-tuotteet sisältävät myös glyserolia, reilun kaupan aloegeeliä sekä reilun kaupan luomusokeria. Sokeri auttaa sitomaan kosteutta hiuksiin.

The Body Shop Rainforest Shine -sarja, shampoo/hoitoaine 13 e/400 ml, 10,50 e/250 ml ja 4 e/60 ml

Kevään ja kesän luottotuotteet

Pitoa ja UV-suojaa

Kevättukkaan saat joustavaa pitoa Simin Forme 4 U -sarjan työskentely- ja viimeistelykiinteellä. Tuote sisältää tehokkaan UV-suojan ja se on helppo harjata hiuksista pois.

Sim Forme 4 U Flexible Hairspray, 18 e/300 ml

Monipuolista hoivaa

Fudgen Daily Mint Hair & Body Wash on monipuolinen, mintulta tuoksuva ja reissuun sopiva tuote, jolla voi hiusten lisäksi pestä vartalonkin. Se rauhoittaa ja elvyttää vartaloa ja hiuspohjaa greippiuutteen ja pipamintun avulla. Tuote suojaa sekä UV-säteiltä että kemiallisen käsittelyn ja muotoilun vaurioilta.

Fudge Daily Mint Hair & Body Wash, 20,20 e/350 ml

Antioksidantteja ja rasvahappoja

Alternan Bamboo Smooth -kuivaöljysuihke on hiuksiin jätettävä hoito- ja kiiltotuote. Se hoitaa hiuksia antioksidanteilla sekä omega-3, -6 ja-9-rasvahapoilla. Tuote myös suojaa hiuksia tehokkaasti UV-säteiltä. Pidentää föönauksen kestoa antaen hiuksille samalla kiiltoa. Soveltuu hennoista keskivahvoille hiuksille.

Alterna Bamboo Smooth Kendi Dry Oil, 22,50 e/125 ml

Kotimaiset pelastajat

Kahvin tuoksua

XZ Vanilla Café -hoitosuihke sopii suomalaisten hennoille, kiiltoa ja elinvoimaa kaipaaville hiuksille.Hoitosuihke lupaa jättää hiukset ilmaviksi ja tuuhean tuntuisiksi latistamatta tukkaa. Hoidon jälkeen hiukset tuoksuvat herkulliselle kahville! Tehoaineina kreatiini ja kofeiini.

XZ Vanilla Café -hoitosuihke, 4,60 e/150 ml

Suojaa hiuksille

Pipon alla muhineet keväthiukset ansaitsevat muotoilua! Herbinan lämpöseerumin avulla voi hyvällä omallatunnolla muotoilla hiukset suoristusraudalla tai kuivata hiustenkuivaajalla. Seerumi muodostaa hiuksen pintaan suojaavan kerroksen, joka jakaa lämmön tasaisemmin hiuksen pinnalle. Näin hiukset eivät haurastu niin herkästi. Kun pinta on suojattu, hius säilyy sileänä, kiiltävänä ja helposti kammattavana.

Herbina Sensitve -suojaava lämpöseerumi, 5 e/50 ml

Kosteuttavaa hunajaa

Talvella kuivuneet ja rasittuneet hiukset saavat apua XZ:n Xylitol & Hunaja -tehohoidosta. Hoitoon on lisätty ksylitolin lisäksi hunajaa, joka kosteuttaa hiuksia. Tehohoito lupaa palauttaa kuivahtaneisiin, elinvoimansa menettäneisiin hiuksiin niiden kiillon.

XZ Xylitol & Hunaja -tehohoito, 4,70 e/150 ml

Teksti: Hannakaisa Taskinen/MTV3

Kuvat: Shutterstock ja valmistajat

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja