Uniasiantuntijan neuvot maksavat normaalisti 1100 euroa – nyt hän kertoo, miten saat lapsesi nukkumaan

Unen asiantuntija jakoi vinkkejä lapsen nukuttamiseen,

Australialainen Lauren Diaz on unen asiantuntija. Hän tarjoaa apuaan väsyneille vanhemmille, muttei suinkaan halvalla: Skype-konsultointi maksaa 195 Australian dollaria eli noin 143 euroa, kolmen illan unikoulutusohjelma kustantaa jo 1495 dollaria eli noin 1100 euroa, kertoo Daily Mail.

Kokeile myös näitä!

  • Vältä ruutuaikaa ennen nukkumaanmenoa
  • Tee makuuhuoneesta pelkän levon paikka, ei tabletteja!
  • Tutki lasta kokonaisuutena aina ruoista fyysiseen aktiivisuuteen. Millainen strategia toimii sinun lapsellesi?
  • Millaisesta kosketuksesta lapsi pitää: unettaako häntä esimerkiksi kevyt taputtelu?

Diaz jakoi vinkkejä lapsen nukuttamiseen. Hän tosin muistuttaa, että jokainen lapsi on yksilö, eivätkä kaikki neuvot toimi kaikkiin perheisiin.

– Varmista, että kaikki makuuhuoneet ovat niin pimeitä kuin mahdollista, koska kehomme luovat melatoniini-unihormonia pimeässä.

Diaz syöttäisi lapselle illalla kaloripitoisia ruokia, joista löytyy tryptofaania. Hän suosittelee banaania, maitoa, avokadoa, kalkkunaa ja kovia juustoja. Omille lapsilleen hän soittaa valkoista kohinaa iPadin tai iPhonen avulla.

Jos soitinta ei löydy, äänelle on omistettu jopa Youtube-kanava!

Myös valon hämärtäminen ja klassinen musiikki ennen uniaikaa voivat auttaa.

– Avainsanat tai saman lauseen toisteleminen lapsellesi on jotakin, mitä todella suosittelen, Diaz kommentoi aihetta Facebookissa.

Lause voi olla esimerkiksi ”ssh, on uniaika” tai ”kaikki on hyvin, on uniaika”. Lauseen on toistuessaan tarkoitus lohduttaa lasta ja nukuttaa tämän uudelleen. Myös uninalle tai tietty peitto voi kertoa lapselle, että on aika nukkua.

***

Lue myös:

    Uusimmat