Mainos

UM: Sieppauksista usein paljon väärää tietoa – levitetään jopa tarkoituksellisesti

Ulkoministeriö ei voi vahvistaa Yemen Post -lehden tietoa, jonka mukaan siepatuista suomalaisista ja itävaltalaismiehestä on esitetty miljoonien eurojen lunnasvaatimus.

Ulkoministeriön kansalaispalvelupäällikkö Lauri Aaltonen muistuttaa, että sieppauksista liikkuvat tiedot ovat ensialkuun hyvin epävarmoja.

– Tyypillistä on se, että aivan tässä alkuvaiheessa liikkuu hyvin paljon erilaisia tietoja, huhuja, osa todella jopa aivan vääriä tietoja ja joskus jopa harhautustarkoituksessa, Aaltonen toteaa.

Yemen Post -lehden haastattelemat heimopäälliköt arvioivat, että siepattujen ulkomaalaisten vapautuminen saattaa kestää viikosta kahteen kuukauteen.

Aaltonen pitää arviota realistisena, mutta suhtautuu siihen silti varovaisesti.

– Aiemmat vastaavantyyppiset tapaukset tukevat tämäntyyppistä arviota. Mutta on aivan liian aikaista lähteä arvioimaan tätä, kun ei tarkempia tietoja ole, Aaltonen toteaa.

– Vasta siinä vaiheessa kun on varmistunut se, mistä oikeasti on kyse kaapattujen taustalla tai paljastunut tämä kaappauksen taustalla oleva taho, niin vasta sen jälkeen pystymme tarkemmin arvioimaan tilannetta.

Aaltosen mukaan Jemeniin lähetetty ulkoministeriön edustaja on pitänyt tiiviisti yhteyttä paikallisviranomaisiin ja Itävallan edustajiin.

Helsingin Sanomien mukaansieppauksen selvittämisessä on poliisiyhteistyön kautta mukana myös Keskusrikospoliisi.

HS kertoo myös saaneen tietoonsa, että siepattujen matkapuhelimet on sammutettu.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.