Ulvilan murhasta epäilty vapaaksi

Käräjäoikeus vangitsi miehen viime lauantaina lisänäytön hankkimiseksi. Teknisessä tutkinnassa selvisi, että mies ei liity henkirikokseen. Jukka S. Lahden murhaaja on edelleen vapaana.

Porin poliisi esittää käräjäoikeudelle, että Ulvilan murhasta epäilty vapautetaan. Poliisin mukaan miestä ei ole enää syytä pitää epäiltynä.

Käräjäoikeus vangitsi miehen viime lauantaina lisänäytön hankkimiseksi. Teknisessä tutkinnassa selvisi, että mies ei liity henkirikokseen.

STT:n tietojen mukaan poliisi vaati Ulvilan murhasta epäillyn vangitsemista muun muassa tunnistusrivin, profiloinnin ja tietokoneelta löydetyn kuvan tuloksena. Vaatimuksessa mainittiin myös naapurin kertomus ja epäillyn auto.

Jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Joutsenlahti ei halua puhua viisisivuisen vangitsemisvaatimuksen perusteista mutta sanoo, että käräjäoikeuteen toimitettu vaatimus on "monien asioiden summa", jossa yksi peruste ei nouse muiden yli.

STT:n tietojen mukaan poliisi käytti tutkinnassa profiloijaa ja vangittuna ollut mies laitettiin tunnistusriviin. Uhrin vaimo katsoi miehen kasvonpiirteiden muistuttavan hänen mielikuvaansa yöllisen hyökkääjän naamioiduista piirteistä.

Lisäksi miehen työpaikan tietokoneelta löytyi kuva naamioituneesta ihmisestä. Naamio oli ilmeisesti samanlainen kuin Ulvilan murhaaja käytti. Mies omistaa samanvärisen auton kuin surmaajalla on epäilty olevan. Merkki on tosin eri.

Dna-tutkimus tehtiin kahdesti

Tänään selvisi, että Ulvilan murhasta vangitulla ei ole surmatyön kanssa mitään tekemistä. Hänelle tehtiin dna-tutkimus kahdesti. Se ei sitonut miestä murhapaikalle.

Rikoskomisario Joutsenlahti ei kerro, onko poliisilla lisää epäiltyjä.

- Meillä on tutkintalinjoja, joita täytyy käydä läpi.

Joutsenlahti sanoo, ettei poliisi lähiaikoina tee Ulvilan tapaukseen liittyviä uusia vangitsemisvaatimuksia.

Naamiomies tunkeutui ulvilalaiseen omakotitaloon yöllä viime joulukuussa ja puukotti perheenisän kuoliaaksi useilla veitseniskuilla. Talossa olivat myös perheen neljä lasta ja äiti, joka sai iskun kylkeensä.

"Tutkinnanjohtaja pitää vaihtaa"

Vapautetun miehen asianajaja Jouko Kauppila on sitä mieltä, että jutun tutkinnanjohtaja pitää vaihtaa.

- Jos hän jatkaa, niin sitten on kaikki mahdollista, Kauppila sanoo.

- Tämä kuvasti sitä epätoivoa, missä poliisi on. Se, että syyttäjät ovat olleet mukana tässä harkinnassa, on mielestäni aika raskauttavaa, Kauppila jatkaa.

Joutsenlahden mukaan poliisi ei ole missään nimessä hutiloinut.

- Jos olisi heikoin perustein vangittu, niin avustajahan olisi pystynyt vapauttamaan tämän henkilön. Jos avustaja esittää, että heikoin perustein poliisi on lähtenyt esittämään vangitsemista, niin kannattaa vähän katsoa peiliin ja kysyä, miksi ei ole pystynyt toimimaan sen mukaisesti, tutkinnanjohtaja Joutsenlahti lataa.

Kauppila uskoo, että juttu jää todennäköisesti pimeäksi.

- Ja silloin epäilys jää leijumaan, hän sanoo viitaten vapautettuun päämieheensä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat