Mainos

Ulvilan murhajuttu käräjillä jo parin viikon kuluttua

Korkeimman oikeuden käräjäoikeuteen palauttaman Ulvilan murhajutun käsittely alkaa kesäkuussa valmisteluistunnolla.

Satakunnan käräjäoikeuden laamannin Martti Juntikan mukaan tarkoitus on suunnitella elokuun puolessavälissä alkavaa pääkäsittelyä sekä juttuun liittyviä julkisuuskysymyksiä.

Valmisteluistunto järjestetään 7. kesäkuuta Porin oikeustalolla.

Osapuolille oikeustalo on tullut jo harvinaisen tutuksi. Edellisellä käräjäkierroksella asian pääkäsittely kesti siellä noin neljä viikkoa. Uusi pääkäsittely vienee enemmän aikaa, Juntikka arvioi.

Asianajaja Juha Manner uskoo, että Anneli Auer haluaa tulla henkilökohtaisesti paikalle valmisteluistuntoon, vaikkei häntä siihen ole velvoitettukaan.

- Hän on myös edelleen sitä mieltä, että juttu pitää tälläkin kertaa käsitellä julkisesti.

Kihlakunnansyyttäjä Jarmo Valkama puolestaan aikoo vaatia jutun käsittelyä suljetuin ovin. Hän kertoo pidättäytyvänsä kommentoimasta juttua enää julkisuudessa.

- Minä olen kommenttini sanonut jo pari, kolme vuotta sitten, hän toteaa.

Edellisen kerran juttua käsiteltiin käräjillä keväällä 2010. Myös nyt varsinaista käsittelyä istutaan elokuussa kolmen tuomarin kokoonpanolla, tosin tuomarit ovat vaihtuneet.

Jutussa on kyse Ulvilassa vuonna 2006 tapahtuneesta henkirikoksesta. Anneli Aueria syytetään aviomiehensä Jukka S. Lahden murhasta. Auerin mukaan surmaaja oli lapsiperheen kotiin keskellä yötä tunkeutunut mies.

Aueria syytetään myös lapsiin kohdistetuista seksuaalirikoksista. Hovioikeuden käsittely asiassa päättyi huhtikuussa, ja tuomiota odotetaan viimeistään 28. kesäkuuta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.