Mainos

Ulvilan ex-tutkinnanjohtaja: Uskon yhä ulkopuoliseen tekijään

Puolustuksen todistajaksi kutsuttu Jukka Lahden surman entinen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Joutsenlahti ei edelleenkään usko lesken syyllisyyteen. Hän myös kiisti tänään oikeudelle väitteen siitä, että hänet olisi siirretty pois jutun tutkinnasta huonon esitutkinnan vuoksi.

- Ehdotin itse asiaa ensimmäisen kerran, kun tutkinta oli kestänyt kolme kuukautta. En ollut onnistunut selvittämään asiaa, eikä aikani tuntunut riittävän muilta töiltä. Lääninjohto tuli kuitenkin siihen tulokseen, että siirtoa ei tule.

Joutsenlahti kertoo pyytäneensä jutun siirtoa keskusrikospoliisille tämän jälkeen vielä muutamaan kertaan, mutta lääninjohto silloisen johtajansa Mikko Paateron, nykyisen poliisiylijohtajan, johdolla päätti sen sijaan perustaa Joutsenlahden alaisuuteen laajan tutkijaryhmän. Ryhmä perustettiin kymmenen kuukautta surman jälkeen. Joutsenlahti itse sai pyytämänsä siirron pois jutun parista vasta vuosi ja kahdeksan kuukautta surman jälkeen. Tähän ei kuitenkaan hänen mukaansa liittynyt millään tavalla esimiesten tyytymättömyys esitutkintaan.

"Surmassa yhä paljon avoimia tutkintalinjoja"

Joutsenlahti kertoo seuranneensa surman tutkintaa vielä sen jälkeenkin, kun hän ei enää ollut tapauksen tutkinnanjohtaja.Hän arvelee, että tapauksessa on yhä paljon avoimia tutkintalinjoja.

Joutsenlahden mukaan tutkinnassa on kuitenkin tapahtunut selkeä näkökulman muutos, jonka myötä poliisi on sivuuttanut useita Joutsenlahden mielestä tärkeitä todisteita, jotka puhuvat lesken syyttömyyden puolesta.

- Koiran jälkihavainnot katosivat, eikä surmapaikalla nähdyllä Volvolla ei ollut enää merkitystä. Myöskään veitsihavainnolle ei annettu painoarvoa, Joutsenlahti listaa.

- En ole ikinä ole ollut tutkinnassa, jossa muutoksia olisi tullut näin paljon tutkinnan aikana, hän toteaa.

Joutsenlahden todistus oli yksi odotetuimpia Ulvilan surman pitkässä oikeudenkäynnissä. Oikeudenkäynti päättyy puolustuksen loppulausuntoihin torstaina. Huomenna oikeudessa saadaan selvyys siihen, oliko lesken poikaystävä peitetehtävissä ollut poliisi, kuten julkisuudessa . Vielä ei tiedetä käydäänkö oikeutta huomenna osin suljetuin ovin.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.