Mainos

Ulvila-syyttäjä: Vaimo luuli miestä kuolleeksi ennen surman loppuun saattamista

Kihlakunnansyyttäjät Jarmo Valkama ja Kalle Kulmala vaativat Ulvilan murhasta syytetylle naiselle elinkautista rangaistusta murhasta. Vaihtoehtoinen syyte on taposta.

Ulvilalainen Jukka S. Lahti murhattiin yöllä 1. joulukuuta 2006. Hän oli palannut työmatkaltaan noin kello 23 edellisenä päivänä, kun hänelle syyttäjän mukaan puhkesi vaimonsa kanssa riita aiemmista erimielisyyksistä.

Syytteessä sanotaan, että pariskunta alkoi riidan pahennuttua piestä toisiaan takkapuilla ja keittiöveitsellä. Lahti sohaisi vaimoaan kerran keittiöveitsellä rintaan niin, että tälle tuli verta vuotava haava.

Kun vaimo sai veitsen haltuunsa, hän löi sillä syyttäjän mukaan Lahtea käsiin ja kaksi kertaa syvälle kylkeen ja kainaloon. Lahti menetti todennäköisesti tajuntansa, jolloin vaimo luuli tappaneensa hänet, syytteessä kerrotaan.

Vaimo lavasti syyttäjän mukaan teon ulkopuolisen tekemäksi, rikkoi ikkunan ja teki verisiä kengänjälkiä terassin oven ulkopuolella.

Lapsi näki kuolinkamppailun

Lahti ei kuitenkaan ollut kuollut vaan tuli syyttäjän mukaan tajuihinsa ja alkoi vaikeroida äänekkäästi. Yksi perheen pienistä lapsista oli jalkeilla.

Vaimo soitti hätäkeskukseen ja käski soiton aikana lapsen jäädä puhelimeen. Sitten vaimo meni syyttäjän mukaan makuuhuoneeseen, jossa mies oli, ja surmasi Lahden lyömällä kahdesti tätä päähän painavalla esineellä, joka on jäänyt tuntemattomaksi.

Tämän jälkeen vaimo palasi puhelimeen ja kertoi poliisille, että taloon on hyökännyt tappaja. Poliisi alkoi epäillä vaimoa teosta vasta viime syksynä.

Syyttäjän mielestä teko oli raaka ja julma. Hän paheksuu myös sitä, että pariskunnan lapset kuulivat isänsä kuolinkamppailun ja yksi näkikin sen.

Lue myös:

Katso Tuula Malinin raportti Porista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.