Mainos

Ulkoministeriö varoittaa matkustamista Pakistaniin

Suomen ulkoministeriö kehottaa välttämään Pakistaniin matkustamista. Pakistanin ulkomaalaisvihamielisyys on noussut esiin mm. hyökkäyksessä länsimaalaisten lasten käymään kouluun.

Suomen ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Pakistaniin maan epävakaan turvallisuustilanteen takia.

Ministeriön julkaiseman matkustustiedotteen mukaan länsimaalaisvastainen mieliala maassa on paikoitellen voimakas, ja terroritekojen mahdollisuus on suuri.

Suomen Pakistanin-suurlähetystö kehottaa lisäksi maassa oleskelevia suomalaisia harkitsemaan maassaolonsa välttämättömyyttä.

Myös Britannia on neuvonut kansalaisiaan lähtemään Pakistanista ja välttämään matkustamista maahan, ellei matkustamiseen ole erittäin tärkeää syytä, ja matkan turvatoimia valmiiksi suunniteltu.

Maanantaina neljä ihmistä sai surmansa Murreessa lähellä pääkaupunkia Islamabadia, kun militanteiksi epäillyt miehet hyökkäsivät kristilliseen kouluun aikeinaan ilmeisesti surmata koulun oppilaita. Koulua käy lähinnä Pakistanissa asuvien länsimaalaisten lapsia, joiden joukossa on myös suomalaisia. Hyökkääjät myös jättivät paikalle viestin, jossa luvattiin iskujen jatkuvan.

Suomalainen Antti Kivimäki on työskennellyt koulun asuntolassa neljä vuotta. Ylen radiouutisten tietojen mukaan Kivimäen perhe on päättänyt palata Pakistanista Suomeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.